Qüestionant allò nou: Juan Domínguez presenta a l'Antic Teatre un espectacle estrenat el 2006

Juan Domínguez i Amàlia Fernández presenten l'espectacle "Shichimi Togarashi", estrenat el 2006 i que s'ha volgut recuperar en el marc del Cicle Hacer Historia(s)

No és molt comú veure a Barcelona una peça que es va estrenar el 2006. Com si existís una caducitat en les creacions d’arts en viu, la majoria de Festivals, Fires i Mostres artístiques programen estrenes o espectacles que han acabat de ser estrenats, amb molt poc espai per a peces estrenades en el passat, encara que sigui poc llunyà. Vivim en una societat on preval la importància per allò nou, per a nous prototips culturals que alimenten la dinàmica mercantilista de grans titulars publicitaris i consum voraç.

Amb l’objectiu de tornar a portar al present històries del passat, partint de la necessitat i desig de construir història, l’Antic Teatre presenta els propers dies 10 i 11 d’octubre la peça de Juan Domínguez i Amàlia Fernández “Shichimi Togarashi”, estrenada el 2006, però que porta quasi 10 anys mostrant-se en diferents Festivals i espais d’arreu. Aquesta proposta forma part del Cicle Hacer Historia(s) Cicle de Retro_Performances comissionat per ARTAS (artistes residents a La Poderosa) en col·laboració amb l’Antic Teatre i la Sala Hiroshima, que es desenvoluparà durant els mesos de tardor, d’octubre a desembre.

El programa d’aquest cicle compta amb diferents propostes, com activitats teòriques d’anàlisi i pensament , autovideografies (playlist singulars), remakes (revisitacions de peces del passat), i Hits (reposicions de peces que no s’han vist o que ja s’han pogut gaudir però que seria molt ric tornar a posar-les a la cartellera).

És precisament com a Hit que es presenta l’espectacle “Shichimi Togarashi”, que planteja un recorregut de la primera trobada entre els dos performers, Juan y Amalia, proposant als espectadors una metodologia de construcció visible que els permeti observar com ens comportem dins de les nostres pròpies fantasies i com reflexionem sobre la realitat.

A l’Antic Teatre també es podrà veure dins del mateix cicle la peça de Carmelo Salazar “Body nawman / Go.go home” (Remake) els dies 7 i 8 de novembre, i el treball d’Olga de Soto “historie(s)” (Hit), 14 i 15 de novembre.