Quim Hereu presenta el projecte "STRAM" al Centre de Visitants del Gironès

Un projecte diferent que sinergia cultura, turisme, art i gastronomia amb essències de territori 100%

El pintor gironí, Quim Hereu, ha presentat, al Centre de Visitants del Gironès, el projecte “STRAM”. A la presentació hi han assistit el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Gironès, Joaquim Roca, el director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, Antoni Baulida, el director del Patronat Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, el pintor, Quim Hereu i la directora del Centre de Visitants, Neus Vila, així com representants del món de la cultura i el turisme.
Per Joaquim Roca: “Es tracta d’un projecte molt gran, ambiciós i diferent que s¡nergia cultura, turisme, art i gastronomia amb essències de territori 100%. Ens agradaria que aquesta iniciativa es quedés a Girona ciutat, com és el somni de Quim Hereu”.
Hereu va començar a treballar en exclusiva, fa 4 anys, en el projecte artístic STRAM, la paraula ve del corrent artístic estrambotisme, originari de l’Empordà. L’objectiu del seu projecte és: “crear la col·lecció de pintures més gran el món, donant a conèixer l’estrambotisme com a nou corrent artístic i, finalment, provocar la creació d’una fundació-museu a Girona que aculli aquestes obres perquè puguin ser divulgades i visitades per gent d’arreu del món”.
El projecte consta de 18 pintures, dividides en 2 fases. Una primera, amb una sèrie de 10 olis sobre tela de lli, de 3,4x 1,9 metres, que mostra 10 visions estrambòtiques de l’artista sobre 10 ciutats del món. Aquesta sèrie ja està pintada i ha servit al pintor com a preparació per pintar la segona part.
La segona fase són 8 olis de tela de lli, de considerables dimensions (6x12metres) que les converteix en les pintures més grans del món, pintades fins a data d’avui. Per Hereu són l’ànima del projecte i en elles hi plasma la seva particular visió de El Temps, El Poder i La Llibertat. És la seva particular trilogia, tres grans paraules que marquen la vida de les persones. Les 5 altres obres seran dedicades als 5 continents, sumant els 8 conceptes universals filtrats per la seva particular visió.
Aquest primer gran quadre, de 6X12 m, l’anomenat “L’Estrambòtic naixement de Venus”(o la fàbrica del temps) ja es pot visitar al Parc de Cultura i Negocis Mas Falet de Calonge.
Hereu ha explicat els detalls del projecte parlant amb el cor perquè té el seu projecte completament interioritzat però també amb el cap, explicant que és un projecte molt viu i potent que Girona ciutat no es pot permetre el luxe de perdre. Tot plegat, per anar desenvolupant una exquisida col·lecció que ha d’esdevenir una peça clau del futur museu de l’estrambotisme a Girona.
Després de la presentació del projecte Stram i la proposta de mecenatge, s’ha projectat la pel·lícula documental de Lala Gomà, “L’Estrambòtic naixement de Venus” que, amb el propi pintor com actor principal, ens explica els seus 16 mesos de treball en l’execució d’aquest primer gran quadre.