Quim Mandado & LGP i Orquestra de Cambra de l'Empordà interpreten Sangtraït Simfònic

El concert tindrà lloc el dissabte 29 agost a les 22:30h al Teatre Jardí de Figueres dins el Festival Acústica

El cantant de Sangtraït, Quim Mandado, conjuntament amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i la banda Los Guardians del Pont han preparat un concert en el qual s’interpretaràn les cançons més emblemàtiques d’un dels grups de referència del rock dur català dels noranta. Aquesta sorprenent unió servirà per repassar el repertori més popular de Sangtraït, però amb nous arranjaments i un punt de vista diferent. Ho faran seguint la tradició de les grans bandes de rock dur internacional que han adaptat els seus èxits al format simfònic com ara Scorpions o Metallica. Entre d’altres també escoltarem alguna cançó dels LGP. Quim Mandado no serà l’únic membre de la banda que hi participa, ja que amb los Guardians del Pont, també hi toca Martin Rodriguez, el mític pastisser indomable dels de la Jonquera i Joan Cardoner, músic empordanès component de bandes com Rockson o Terratrèmol, entre d’altres. Una molt bona oportunitat per reviure l’esperit dels Sangtraït que a tants seguidors va captivar a la dècada dels noranta. L’espectacle tindrà una durada de 100 minuts, i es podrán escoltar els himnes més populars de la banda com: El vol de l’home ocell, Els senyors de les pedres, La reina del gel, Freddie memorium, Alè de 1100, El guerrer, Somnis entre boires, Inqui-missió, Furtadora d’ànimes o algún tema dels LGP com Presoners dels Errors o Sancta Sanctorum. El grup es reserva el nom d’alguna de les peces com a sorpresa final de l’espectacle.

LES CANÇONS DE L’ESPECTACLE SANGTRAÏT
L’estiu de 1983 el grup jonquerenc Sangtraït va fer els primers “bolos” amb aquest nom. Ho va fer damunt d’un camió de fustes a Sant Jaume de Canadal. Feien versions d’Eric Clapton, The Doors, Neil Young i Deep Purple, entre d’altres. Eren les primeres passes d’un grup d’amics que, des de finals dels 70, ja rascaven els instruments. Uns estiu després, l’any 1986, van fer de teloners d’El Ultimo de la Fila a l’exterior del Teatre Municipal El Jardí de Figueres. D’això en fa quasi 30 anys, 29 si volem ser exactes. És a dir, si un dels primers concerts importants del grup va ser fa quasi tres dècades a la plaça Josep Pla, ara alguns dels seus components ho faran a l’escenari interior amb aquest concert simfònic. La història de Sangtraït va agafar volada amb la publicació del seu primer disc “Els senyors de les pedres” (1988) amb cançons com la que titula el disc o “El vol de l’home ocell” que s’ha convertit en una mena d’himne no oficial dels altempordanesos. Eren els més durs del rock cantat en català dels 90, el grup heavy que compartia escenari amb altres bandes més pop-rock i que es va guanyar una estima que es manté amb el pas dels anys. A dia d’avui, Los Guardians del Pont (LGP) amb Quim Mandado, Martín Rodríguez i Joan Cardoner saben la passió que demostren els seus seguidors quan recuperen alguna cançó de Sangtraït. La seva trajectòria es va allargar fins el 20 de desembre de l’any 2001 quan es van acomiadar dels seus seguidors amb un concert a la sala Razzmatazz de Barcelona. El seu llegat musical ha deixat cançons com “Terra de vents”, “Sang en el fang”, “Alè de mil-cent”, “Inqui-missió”, “Somnis entre boires” o “Furtadora d’ànimes”, entre moltes d’altres. L’aproximació de Sangtraït al rock simfònic no és nova. l’any 1993 van dedicar “Freddie Memorium” al cantant de Queen. Ho van fer dins l’àlbum “Contes i llegendes” i van comptar amb la col·laboració de Lluís Llach.

LOS GUARDIANS DEL PONT (LGP)
LGP són 3 músics amb una llarga trajectòria artística dins del món del rock dur i el heavy metal en català que van començar a la dècada dels 80 formant 4 grups per emmarcar: Místic, Rockson, Terratrèmol i Sangtraït. 25 anys després i més de 30 discs editats, s’han retrobat per formar la nova banda i més esperada del moment del rock dur català. Ells són en Joan Cardoner (ex Terratrèmol, Rockson i Místic) a la guitarra i veu, en Quim Mandado (ex Místic i Sangtraït) a la veu i al baix i en Martín Rodríguez (ex Rockson, Místic i Sangtraït) a la bateria. Amb la feina feta i sense prejudicis, prometen un directe contundent i ple d’energia fent que el públic se senti el 4rt Guardià, i entre les innumerables qualitats que se’ls atribueix a dalt i a baix de l’escenari, en destaquen sobretot els riffs de guitarra, les complexes composicions de cada tema, interpretades per només 3 músics i el bon treball realitzat en les melodies i lletres dels nous temes del disc “Sancta Sanctorum”. L’anterior disc “Rockferatu”, en castellà, el van presentar en gairebé 50 escenaris de Catalunya, fent el darrer concert de la gira al festival internacional “Leyendas del Rock” de Múrcia (agost 2011). Actualment presenten el nou disc “Sancta Sanctorum” en català i cantat pel seu líder escènic i mediàtic, Quim Mandado. 14 temes amb bons arranjaments i harmonies fresques on les lletres parlen de situacions personals, personatges mitològics, la situació històrica del nostre país, els incendis de l’Empordà o inclús un tema dedicat al 1er disc, el Guardià Rockferatu. Us presentem la banda empordanesa de rock dur i metal: LGP.

L’ORQUESTRA DE CAMBRA DE L’EMPORDA (OCE)
L’Orquestra de Cambra de l’ Empordà (OCE) es va fundar a Figueres l’ any 1989. Enguany, tot coincidint amb el seu 25è aniversari, presenta una renovada formació composta per brillants i joves intèrprets compromesos amb la música dels compositors catalans. D’ençà de la seva presentació ha dut a terme diverses gires que l’han portat a actuar a 44 països dels cinc continents i a superar els 3.000 concerts. Ha enregistrat 14 CD i 3 DVD. L’Orquestra ha actuat a la seu del Parlament Europeu d’Estrasburg, on va ser nomenada Membre d’Honor del Consell Internacional del Moviment Europeu. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya li va atorgar al 1992 el Premi Nacional de Música en la modalitat d’intèrpret de música clàssica. El director titular i fundador de l’orquestra és Carles Coll que l’any 2007 va rebre el Premi d’Acció Cívica dels Països Catalans i el 2010 la Medalla d’Or al Mèrit Europeu.