Quim Masferrer es posa a la pell D’El Xarlatan al Club Capitol a partir del 15 de setembre

Masferrer ofereix una proposta per a tota la família, basada en L'humor i la ironia

El 15 de setembre, i fins a L’1 de novembre, s’instal·la al Club Capitol de Barcelona ‘El Xarlatan’, un personatge descarat, divertit, cregut, hipòcrita, tendre, farsant, manipulador, simpàtic, mercenari, proper i humà, tot a la vegada. Quim Masferrer (Teatre de Guerrilla) dóna vida a aquest individu de mil cares en un espectacle familiar que ell mateix ha creat i dirigit, amb Xavier Vilà com a codirector.

Teatre de Guerrilla recupera amb aquest projecte la figura romàntica D’un personatge excèntric i entranyable -amb gran presència a la literatura i al cinema- com és el xarlatà, algú que tradicionalment es dedica a ?vendre? felicitat a qualsevol, amb consells i remeis de dubtosa efectivitat. A partir de L’observació de la realitat i utilitzant L’humor corrosiu que sempre ha caracteritzat els muntatges de la companyia, ‘El Xarlatan’ ens ofereix una visió àcida, irònica i còmica sobre la infinitat de mètodes i L’allau de teràpies que ens prometen ajuda per aconseguir el benestar i, de retruc, la felicitat que tots desitgem. En definitiva, una sessió de risoteràpia pensada per a tota la família.

El muntatge es va estrenar a Calldetenes L’any 2010 i des de llavors ha fet parada en nombroses localitats com Girona (Temporada Alta 2010), Tàrrega (Fira de Teatre 2010), Figueres, Tarragona, Andorra la Vella, Palma de Mallorca o Alacant. El proper mes D’agost la gira continuarà amb funcions a Arbúcies, Sant Vicenç de Montalt,  Banyoles, Móra D’Ebre i Sant Bartomeu del Grau, i al setembre farà una parada a La Jonquera abans D’arribar al Club Capitol de Barcelona, el dia 15.

El creador, director i únic actor de L’obra, Quim Masferrer, va començar la seva trajectòria teatral escrivint guions. L’any 1998 va fundar la companyia Teatre de Guerrilla, amb la qual ha realitzat un total de sis muntatges (‘Teatre Total’, ‘Som i serem’, ‘El directe’, ‘EEUUROPA’, ‘Somos lo que somo’s, ‘Fum’ i ‘El Xarlatan’), tres dels quals s’han estrenat també en versió castellana. Masferrer ha escrit i dirigit guions per a diversos programes de ràdio i televisió i ha exercit de presentador i col·laborador en diferents programes de Televisió de Catalunya (Càsting, Set de nit, Jo vull ser, El club i Caçadors de bolets, entre D’altres). Ha rebut diversos premis i reconeixements entre els quals destaca el Premi de la Institució de les Lletres Catalanes (2000) per la seva trajectòria com a autor teatral.

Etiquetes:
,