Racó Català renova disseny, continguts i motor coincidint amb el 15è aniversari

La pàgina és la comunitat catalana més gran d'Internet amb més de 20.000 usuaris i 5 milions de missatges als seus fòrums liderant la franja juvenil (16-25 anys)

Coincidint amb el 15è aniversari de la seva posada en funcionament, el diari digital Racó Català ha renovat aquesta setmana el disseny, els continguts i el motor. Després de mesos de treballar-hi, i gràcies a l’èxit d’una campanya de microfinançament amb totSuma, el canvi ha arribat. Dissabte es va presentar al Centre Artesà Tradicionàrius de la Vila de Gràcia en el marc de la celebració dels 15 anys i des d’aquest dilluns el canvi ja és una realitat. Noves seccions, més i millor contingut i una futura gestió més ordenada dels fòrums seran les principals novetats juntament amb el disseny adaptatiu del web.

El canvi, a banda dels motius obvis, ha vingut motivat pell context políticosocial en què està immers el Principat i el conjunt dels Països Catalans, el qual requereix estar a l’alçada. Un dels canvis més visibles d’aquesta nova etapa és el logotip i els colors corporatius. Sense abandonar el quadre com a logotip han optat per un disseny més sobri i de línies més rectes, acompanyat per una tipografia de pal i de les quatre barres. El color és un dels altres canvis: hem passat del marró al Red Tomato, un dels 256 Safe Colors, que tenen la carecterística de veure’s igual amb tots els navegadors web.

Una novetat important i evident és l’adaptabilitat de l’estructura web. El nou Racó Català s’ha creat amb el sistema de maquetació Responsive (una sola versió del web serveix per a qualsevol tipus de dispositiu: mòbil, tauleta, taulèfon, smart tv, etc.). D’aquesta manera s’espera poder facilitar especialment la navegació des dels dispositius mòbils, cada vegada d’ús més freqüent.

Pel que fa els continguts. s’ampliaran hi s’hi podrà trobar més articles d’opinió, canals temàtics, la vinyeta i ressenyes de llibres. Els diferents canals es distribuiran al llarg de cada dia de la setmana i estaran destinat a temàtiques com, la cultura popular, literatura, cinema, eròtica, gastronomia, etc. Per acabar s’ha millorar l’accessibilitat als fòrums, possibilitant un millor espai de debat.