Ramon Madaula dirigeix “El tigre”, una comèdia sobre un coach de la felicitat, amb Mercè Martínez i David Olivares

L’espectacle de Guerrilla Produccions obrirà al juny el Fresc Festival Sabadell abans d’iniciar gira

Redacció.- Ramon Madaula és l’autor i director d’El Tigre, un espectacle de Guerrilla Produccions protagonitzat per Mercè Martínez i David Olivares que, sota el lema “La felicitat és un mal vici”, s’estrenarà en gira aquesta propera tardor abans de fer temporada a Barcelona el 2024. La comèdia, que escalfarà motors amb una representació especial com a espectacle inaugural del Fresc Festival Sabadell el proper 25 de juny, és el primer muntatge de Guerrilla Produccions en el que el seu fundador i director, Quim Masferrer, no ha intervingut ni en l’autoria ni en la direcció de l’espectacle. Una producció que coincideix amb la celebració del 25è aniversari de la companyia anteriorment anomenada Teatre de Guerrilla.

El Tigre narra la història d’un reconegut especialista en desenvolupament personal que ha de fer-se unes fotografies per a un suplement dominical i es troba amb què la fotògrafa encarregada de la sessió està passant un mal moment. El coach intenta transmetre-li positivitat amb tota mena de receptes motivacionals, però ella és molt incrèdula. La situació es complica quan, per un seguit d’esdeveniments fatídics, el coach no sap com aplicar-se ell mateix les receptes que amb tant convicció preescrivia a la fotògrafa.

A l’hora d’escriure l’obra, Ramon Madaula –que admet que és addicte a les xerrades motivacionals de YouTube de neurocientífics, psicòlegs, nutricionistes i coachs diversos- es va inspirar en una experiència real viscuda amb un gurú nord-americà que té llibres publicats i fa xerrades pel món sencer divulgant la fórmula de la felicitat, que li va confessar que ell no era feliç. D’allí va sorgir la idea del títol: “El tigre sempre està allà, a l’aguait, recordant-te que tard o d’hora se’t cruspirà; potser -no ho sé- l’única manera de mantenir el tigre a ratlla és no viure tan pendents de ser feliços”, explica l’autor.