Rap'susklei, rap en estat pur

'El niño de la selva' aterra a La Mirona

La carrera de l’anomenat “Niño de la Selva” comença als carrers del barri de la Magdalena de Saragossa. Al 1990 Rap’susklei, amb tan sols 10 anys, començava a fer les seves primeres cançons de rap influenciat pels grups punters del rap americà d’aquells anys (Public Enemy, Cypress Hill, etc) En aquell temps el seu nom artístic era el Puto Sark.

Va editar el 1995 la seva primera maqueta “Estado de locura” que es va gravar a “Rimas Silenciosas”. Quan el hip-hop començava a arribar a les masses, Rap’susklei sense haver editat cap lp ja actuava per tota la geografia espanyola amb el nom de “El corazón de la rima”. A part portava un altre projecte amb altres mcs de Saragossa que van formar el grup Fuck tha posse, coneguts en l’escena hip hop underground, sobretot en la seva ciutat, van gravar tan sols una maqueta.

El seu primer LP va arribar el 2002 i es va cridar “La história más real de vuestras vidas”, aquest treball va destacar per la qualitat dels seus textos en clau de poesia i un rap molt desmarcat del tòpic, parlant de la naturalesa i de l’amor. El seu segon LP “lipsi” va ser més una maqueta que un disc en si, ja que era una compilació de temes que havia anat gravant durant els anys anteriors a “La história más real de vuestras vidas”. Ja el 2004 va sortir el que és el seu últim LP fins avui “Hijos de puta para todos” que es va ficar en les llistes de vendes de Afyve només sortir.

Des de llavors Rap’susklei ha gravat més de 25 maquetes que distribueix gratuïtament per Internet, ha creat un segell discogràfic i es troba preparant el seu proper LP mentre segueix cada any sense parar de fer gires que omplen cada sala per on passa.

A La Mirona presentarà les cançons del seu últim treball Pandemia (Muffin Records, 2010).