Ray Lema, un dels músics més innovadors de l’Àfrica, a les Nits d’Estiu a CaixaForum Barcelona

La mateixa vetllada del 30 de juliol acollirà l’espectacle Best of you de la prolífica companyia de dansa contemporània La Intrusa Danza

L’Obra Social ”la Caixa” prepara una nova vetllada del cicle Nits d’Estiu amb una de les visites més esperades a CaixaForum, la del músic africà Ray Lema, un dels artistes més creatius del continent. A més, una de les companyies de dansa contemporània més internacionals del nostre país, La Intrusa Danza, presentarà un dels seus darrers espectacles, Best of you. 

Ray Lema. Ray Lema és un dels artistes més innovadors i creatius de l’Àfrica i del món, passant dels enclavaments tribals del Zaire als carrers electritzants d’Europa. Un camí tumultuós que ha consolidat la seva grandesa artística duent a terme alguns dels millors enregistraments de la música africana. Les seves tendències musicals el varen convertir en objecte de crítiques, ja que l’ambient musical al seu país era una mica conservador: d’una banda hi havia l’academicisme de les escoles i de l’altra la rumba i el soukous que tocaven als bars. Però el seu interès per la música transcendia les fronteres del seu país. Tenia una visió global i multicultural que contemplava altres influències, i per aquest motiu va acabar desenvolupant la seva carrera a Europa, i trepitjant els principals escenaris d’arreu del món.

Dimecres 30 de juliol, a les 21.30 h, al Pati Anglès 

Best of you. Una de les companyies més internacionals del país, La Intrusa s’ha especialitzat en la creació artística contemporània des de 1996 de mans de Virginia García y Damián Muñoz. Creen, dirigeixen i produeixen projectes escènics i interrelacionen la dansa contemporània amb altres disciplines artístiques com la música i els audiovisuals. El projecte que presenten a les Nits d’Estiu, Best of you, ens mostra a tres intèrprets que viatgen per una partitura de tensions acumulades (gràcies al virtuosisme de Clara Peya al piano), mentre busquen amb bones intencions, l’alleugeriment.

Dimecres 30 de juliol, a les 20.00 h, a l’Auditori