Reiventant la dansa

Xavier le Roy porta el seu últim espectacle al Mercat de les Flors

En el marc de L’exposició ‘Retrospectiva’ de Xavier Le Roy, el Mercat de les Flors programa quatre espectacles, la majoria dels quals es presenten per primera vegada a Catalunya. Doctor en Biologia Molecular, Le Roy ha desenvolupat des de 1991 un treball com a coreògraf i ballarí que radicalitza el discurs sobre el cos i L’art del moviment i en el qual hi són centrals un interès pel propi procés de treball i un qüestionament dels modes de producció i relació inherents a la pràctica coreogràfica.

El dimecres 28 es presenta ‘Le sacre du printemps’. La funció del dia 29 se suspèn per motius de la vaga general.

‘Le Sacre du Printemps’

Creat L’any 2007, ‘Le Sacre du Printemps’ està inspirat en un documental sobre la Filharmònica de Berlín durant un assaig. Fascinat per les funcions dels moviments del director, Xavier Le Roy va crear una peça en la qual una sèrie D’accions D’aquell es recreen de forma laboriosa en un escenari despullat sobre una banda sonora gravada. Va emprendre aquest procés D’estudiar la interpretació D’un director D’orquestra com si es tractés D’una coreografia.

Sense cap formació musical prèvia, Le Roy proposa que s’inverteixin la causa i les funcions: els gestos i els moviments que insten els músics a tocar semblen alhora provocats per la música que se suposa que han de produir.

En quin moment un està tocant i en quin moment està sent tocat per aquesta música extremadament mòbiL’ Quin és el moment anterior i posterior al so, el moviment, la intenció de moure, la dinàmica de L’obra? En quina proporció augmenta el nostre plaer en escoltar música en viu, conduïda per un desig de sincronia D’una màquina ben engreixada?

Etiquetes: