Repàs a la història del teatre a "66 ejercicios con estilo" de Jesús Barranco i Raúl Marcos

En el terreny més teatral, Hiroshima programa al juny una proposta de metateatre que investiga l'essència de l'acte escènic

Dos actors/homo-ludens desbordats per la literatura dramàtica i la història de l’art escènic, envaïts per veus de totes les èpoques, tancats en el loop d’una escena trivial sense resolució.

En aquest esforç d’enginy actoral i dramatúrgic, on la dificultat sembla un objectiu en si mateix, intenten no caure en la parodia, respectant les regles de cada premisa, estil, gènere o autor. Un joc d’apariència instrascendent jugat de forma totalment seriosa, entreteniment retòric, manierista i extravagant, no exempt de comicitat, que té alhora un component didàctic, exhibint els seus esquemes i propòsits.

Un joc que no arriba a ser peça escènica, sinó esborrany, esbós, projecte, teatre fent-se davant de l’espectador, convidant-lo a que refaci o completi, a que reconeixi i endevini, sense clímax ni suspens, rebutjant la invisibilitat del suport expressiu. Aquesta “mise en abisme” o joc ingeniós de superació d’un obstacle intrincat, inventari laberíntic de coercions prèviament imposades, que pretén ser també 66 petits i honestos homenatges a l’art dramàtic.