Retrat i temps i Els Vila a L’Espai Volart

S?ha dut a terme una acurada selecció D'una seixantena D'obres, en la seva majoria olis

L’ Espai Volart i L’ Espai Volart 2 acullen, respectivament, les exposicions dedicades a Xavier Serra de Rivera i Els Vila. Ambdues mostres, produïdes per la Fundació Vila Casas, esdevenen una continuïtat dins L’ objectiu D’emfatitzar i retre homenatge als artistes del fons de la coL’lecció, com ara Serra de Rivera, i de recuperar noms cabdals de la història recent de L’art català.

Artur Ramon i Glòria Bosch, comissaris de L’exposició, Retrat i temps de Serra de Rivera (Sant Joan Despí, Barcelona, 1946) han dut a terme una acurada selecció D’una seixantena D’obres, en la seva majoria olis,  que contempla obres elaborades entre la dècada dels seixanta i L’actualitat. Format a L’escola de Belles Arts de Sant Jordi i al Conservatori de les Arts del Llibre de Barcelona, a meitats de la dècada dels 70 és convidat a participar a la XLII Biennal D’Art de Sao Paulo i inicia una àmplia i prolífica trajectòria en solitari.

Membre de L’anomenada ?Generació dels 60?, juntament amb artistes com Francesc Artigau, Robert Llimós i Joan Mora, entre D’altres, el seu art esdevé un pont entre L’art clàssic i la modernitat…les grans temàtiques de L’art, com ara el retrat o el nu, esdevenen a ulls del pintor radiografies de L’ànima. El pas del temps, els records i la memòria resten atrapats en els objectes que L’artista disposa aleatòriament com a testimoni D’una existència fugissera.

Per la seva banda, L’ Espai Volart 2, acull fins al 29 de maig, L’exposició comissariada per Glòria Bosch i Eusebi Vila Delclòs, Els Vila (Vila Cinca, Vila Arrufat, Vila Grau i Vila Delclòs). Integrada per una seixantena de pintures i una desena de pintures-objecte i escultures, la mostra té per objectiu evidenciar els trets comuns de quatre  generacions D’artistes D’una mateixa família i la seva evolució dins la història de L’art. La utilització de temàtiques comunes, com ara la interpretació del paisatge, el tractament de la figura i D’altres de caire més íntim, així  com el tractament diferencial que atorgaren cadascun  dels protagonistes, esdevenen el fil conductor de la mostra. Des D’una pinzellada circumscrita en L’estil noucentista de Joan Vila Cinca (Sabadell 1856- Sant Sebastià de Montmajor 1938) fins a la síntesi de les formes utilitzades per Eusebi Vila Delclòs (Barcelona, 1962) han transcorregut 150 anys on conviuen tradició i contemporaneïtat.