Reuters mira el món des del Palau Robert de Barcelona

Una exposició de fotografia dedicada als 250 periodistes morts en acte de servei des del 2000

?Reuters mira el món? és el títol de L’exposició itinerant que L’agència internacional de notícies Reuters presenta al Palau Robert. Ja s’ha exhibit a més de deu països
?Reuters mira el món? es divideix en cinc àmbits: Grans temes (en el qual s’aborda el terrorisme, les catàstrofes naturals i les migracions); Religió; Estils de vida; Política i Conflictes armats. Amb el recorregut per aquests àmbits, els autors pretenen oferir respostes a algunes de les grans preguntes que la humanitat té plantejades avui dia: en quin estat es troba el món? quins són els reptes a què cal fer front a escala global i quines són les solucions que prometen un futur més esperançador? en què consisteix L’alternança de guerra i pau? què és L’equilibri de poders’ què és L’equilibri comerciaL’ i quin paper juguen la religió i les més fermes conviccions en la vida quotidiana? A aquestes i altres preguntes pretén donar resposta la mostra de Reuters que, fins el 28 de setembre, acull el Palau Robert.

Durant el recorregut per L’exposició, els visitants podran veure un vídeo que mostra la tasca dels fotògrafs de L’agència i moltes altres imatges D’impacte que no s’han pogut encabir en L’espai limitat D’una exposició però que es van publicar en el seu moment en L’esmentat llibre de L’agència. També cal fer esment D’una segona pantalla en la qual es podran consultar les imatges que arriben a L’agència des de qualsevol punt del món.

En L’exposició, es constata com el progrés en els mitjans de comunicació està creant un món cada vegada més globalitzat que, en el que va de segle, ha demostrat ser tan fort com vulnerable. El terrorisme i la guerra contra el terror han alterat D’una manera dramàtica les prioritats del món en pocs anys. Les forces de la natura han demostrat el poder destructiu a tots els continents. I D’altra banda, L’impuls científic i tecnològic del nou segle no ha impedit que moltes confessions religioses continuïn regint la vida i la identitat de milions de persones. L’exposicicó passa per Barcelona de la mà de Caja Mediterráneo (CAM), que l’ha produït a través de la seva obra social.

Etiquetes:
,