Revela'T 2018, 6è Festival de Fotografia Analògica, inunda d'exposicions i activitats Vilassar de Dalt i Barcelona de l'11 al 27 de maig

Ja escalfa motors la 6ª edició del Festival de Fotografia Analògica, Revela'T. Aquest any el festival inundarà Vilassar de Dalt i també Barcelona de l'11 al 27 de maig, amb 50 d'exposicions i un munt d'activitats i tallers per aquells que vulguin re/descobrir la fotografia analògica i per als que ja en són amants.

Redacció.- l festival Revela’T va ser el primer del món dedicat en exclusiva a la fotografia analògica i això fa que any rere any artistes, galeristes, col·leccionistes i aficionats de tot el món el visitin. Revela’T s’ha convertit en cinc anys en un esdeveniment d´innovació cultural i referent internacional en el món de la fotografia analògica. Sobre aquest eix s´han anat perfilant exposicions, seminaris, intercanvis i venda de material i obra gràfica, amb una participació de més de 12.000 persones en l’edició del 2017.
Consolidat com a referent internacional, el Revela’T 2018 es presenta sota el lema “Odisseys”, remetent a L’Odissea d’Homer, i, amb 30 exposicions a Vilassar de Dalt i 20 a Barcelona, apropa projectes fotogràfics de llarga durada, que esdevenen viatges creatius i personals plens d’aventures.
Partint d’aquesta premissa, Revela’T 2018 descobreix l’obra d’artistes internacionals com l’actor Jeff Bridges (EUA), Ariko Inaoka (Japó), Ryan Wiedeman (EUA), Alejandro Chaskielberg (Argentina), Luther Gerlach (EUA), Natalie Daoust (Canadà), Jeff Michalek (EUA), Fernanda Larraín (Xile), Fernando Miranda (Colòmbia), Juliana Kasumu (Nigèria) o Florian Reischauer (Alemanya), entre d’altres. També ens apropa l’obra de fotògrafs espanyols com Javier Arcenillas o Gloria Oyarzabal així com de casa nostra com el reconegut Ferran Freixa. Molts d’aquests artistes estaran presents durant els dies del festival.
Aquest 2018 el Festival de Fotografia Analògica multiplica també la seva connexió amb Barcelona amb l’OFF Revela’T, fent-se present a 13 galeries i espais de la capital amb un total de 20 exposicions de fotògrafs locals o estrangers majoritàriament establerts a Barcelona, amb noms com Michael Kenna, Alfonso de Castro, Irene Cruz, Israel Ariño o Laurenz Berges.
Enguany el festival es divideix en tres caps de setmana. Durant el primer, de l’11 al 13 de maig, s’inauguraran les exposicions i es podran fer visites guiades, el segon, del 18 al 20 de maig, estarà relacionat amb el cinema i el fotollibre i el tercer, del 25 al 27 de maig, el més intens, comptarà amb fira comercial, market, xerrades, demostracions, trobades de diferents col·lectius, menjars populars i la festa ReBelaT.
El gruix del festival és principalment expositiu, però paral·lelament s’organitzen moltes activitats que ajuden a conscienciar al públic de la importància de la fotografia analògica en el món de l’art i la cultura.
Revela’T 2018 ofereix  interessants tallers repartits entre el segon i el tercer cap de setmana del festival. Durant el segon cap de setmana, dedicat al fotollibre i el cinema, es realitzarà el taller “El fotollibre: concepte, desenvolupament i realització”, impartit per Enric Montes i Israel Ariño d’Ediciones Anómalas, així com un taller de Super 8 mm, impartit per Dagie Brundert. El 23 i 24 de maig l’especialista Luther Gerlach impartirà un taller sobre la tècnica del col·lodio humit, que compta amb més de 150 anys d’història i està vivint una revifada gràcies a les seves particularitats. El darrer cap de setmana del festival s’oferiran tres tallers més: “Claus per disparar en analògic”; “Taller de fotogravat” i “Taller d’Oilprint Rawlins”.
A part dels tallers, hi haurà xerrades sobre temes tan interessants com el fotollibre, el col·lodió humit, la biblioteca de Foto Colectània, els recursos per l’autoedició, la fotografia en femení, el fotoperiodisme o els joves fotògrafs, entre d’altres. També es faran demostracions de fabricació de càmeres reciclades o de la tècnica de cianotipia gegant. En aquesta edició també s’inicien unes jornades de LABsurfing amb l’objectiu de crear connexions entre diferents projectes fotogràfics singulars.
Els més menuts comptaran també amb activitats específiques per fer-los gaudir de la màgia de l’analògic. Totes aquestes activitats es completen amb la fira comercial i el market del darrer cap de setmana, les visites guiades pels autors, les trobades de diferents col·lectius i tots els espais de trobada i celebració del festival.
A més de les activitats i tallers, Revela’T 2018 consolida la Residència de Creació i Experimentació Fotogràfica gràcies a la qual diversos fotògrafs conviuran i treballaran en diferents projectes que s’exposaran a Revela’T 2019.