Revolta!, el nou espectacle de dansa de l'Esbart Sant Marti

A l'Auditori de Barcelona el 9, 10 i 11 de gener

L’Esbart de dansa Sant Martí, Ballet folklòric dels Països Catalans, presenta el seu nou espectacle amb l’objectiu de reflexionar sobre el pes específic que el poble té en la dansa i la responsabilitat dels esbarts dansaires en la seva contemporització
Un viatge que s’inicia a Berga, on es troba una de les grans festes del Països Catalans, reconeguda com a patrimoni oral i immaterial de la humanitat: La Patum!

Però el folklore català no es basa tan sols en les grans festes, també cal reconèixer a aquells que treballen pel seu manteniment. Fet que va ser tota una revolta al llarg del segle XIX a tots els Països Catalans. Gombrèn, Bolero de Sant Pere, Majorales del Priorat son els balls que fan prendre consciència de la diversitat i riquesa de les nostres danses. L’algemesí com a contrapunt a la festa, reclama la potestat del ball per a representar les tradicions populars mitjançant la bellesa de les músiques del mestre Serra i la coreografia D’en David Martínez.
El ball de L’Os és L’excusa per a revisar una tradició de la Catalunya nord, amb la composició musical del mestre Moraleda es coreografien els carnavals que, any rere any, es celebren amb L’element central del despertar dels óssos i la prompta arribada de la primavera.
El viatge s’acaba als nostres dies mitjançant la reflexió sobre la Revolta que suposen i han suposat els fluxos migratoris de casa nostra, així com L’enriquiment de la nostra cultura gràcies a les petites aportacions de totes les persones que formen part del nostre territori. Noves músiques de Cap on nam, La Boina i d’altres grups ajuden a fer aquest viatge cap a la contemporaneïtat de la nostra cultura social.

Etiquetes:
, ,