Ricard Borràs protagonitza "Els mots i la cosa", l'adaptació al català de l'obra de Jean-Claude Carrière que posa en relleu la riquesa lingüística del català en relació al sexe

La funció al Teatre de Salt, l'11 de març, coincideix amb la presentació del llibre en català que sortirà a la venda en els propers dies

El proper divendres 11 de març a les 21h arriba al Teatre de Salt “Els mots i la cosa”, una adaptació de l’obra teatral del narrador, guionista i dramaturg francès Jean-Claude Carrière, estrenada a la darrera edició del Grec-Festival de Barcelona. El text, adaptat i traduït per Ricard Borràs i dirigit per Pep Anton Gómez, evidencia la riquesa lingüística de la llengua catalana prenent el sexe com a tema central.

En escena, un especialista en llengua, interpretat per Ricard Borràs, i una dobladora de films pornogràfics, interpretada per Elena Garcia, s’intercanvien cartes en les quals repassen totes les formes de posar nom als òrgans sexuals, masculins i femenins, a l’acte de l’amor i a les maneres diverses en què es practica.

L’obra original va ser escrita per Jean-Claude Carrière, que va col·laborar amb Luis Buñuel i Peter Brook durant més de trenta anys. L’actor Ricard Borràs, assessorat pel lingüista Antoni Maria Espadaler, i pel director Pep Anton Gómez, l’ha adaptat al català en un text que aconsegueix unir les arts escèniques i la filologia.

La funció al Teatre de Salt coincideix amb la presentació del llibre “Els mots i la cosa” (editorial Blackie Books) que sortirà a la venda en els propers dies. L’autor de l’adaptació i actor a l’obra, Ricard Borràs, parlarà del llibre i de l’espectacle, el proper 2 de març a les 16h, en el marc de les activitats del Grau d’Arts Escèniques de l’ERAM de Salt.

 

Divinas suspenen l’estrena d’”Histèriques”

D’altra banda, l’estrena de l’espectacle “Histèriques”, programada pel dissabte 19 de març s’ha suspès per motius aliens al teatre. El Teatre de Salt substituirà aquesta funció programant “Enchanté!”, l’espectacle de cabaret més exitós de la mateixa companyia.

Tot i que la funció d’”Enchanté!” es farà un dia abans, el divendres 18 de març a les 21h, serviran les mateixes entrades adquirides per a Divinas sense necessitat de fer cap canvi. Per la seva banda, les persones que prefereixin el retorn de l’import de les localitats han d’escriure un e-mail a taquilla@bitoproduccions.com amb el concepte “Devolució Histèriques” indicant el nom, e-mail de compra i localitats adquirides (fila i seient). Les persones que van adquirir l’entrada a través del web caldrà que a més, indiquin les darreres 4 xifres de la targeta amb que van fer la compra. Les que havien comprat l’entrada a la Llibreria 22 o per telèfon han d’afegir a l’e-mail el seu número de compte amb l’IBAN.