Rigola acomiada la temporada i la direcció del Lliure amb 'The end'

El 2 de juny s'estrena l'últim espectacle que marca l'adéu d'Àlex Rigola com a director de la Fundació Teatre Lliure - Teatre Públic de Barcelona

‘The end’ és, en paraules del seu director, un narco-mex-spaghetti-western-teatral on uns narcotraficants esperen per fer un intercanvi a la frontera dels Estats Units amb Mèxic i aquesta vegada no poden fallar. Massa xais ionquis per la zona. Com que la persona de l’intercanvi no arriba, el capo aprofita per explicar el seu desencís amb el teatre. Sobretot des de L’última vegada que hi va anar, obligat per la seva nòvia. Perquè després de la funció, al bar del teatre, va presenciar davant dels seus nassos com  un dels actors li fotia L’amant sense cap contemplació.

Un espectacle pensat i escrit per Rigola com a comiat d’aquests 8 anys al capdavant del Lliure (març 2003 – juliol 2011), amb alguns dels col·laboradors i còmplices de diversos espectacles.

Artistas. Tanto mirarse al espejo y no ven ni sus propias orejas de burro. ¿Y los actores’ Analfabetos. Y la panda que los dirigen todavía peor. Pandilla de cretinos. Directores’ Tienen una mierda de estudios teatrales y van dando lecciones de psicología, de filosofía, de antropología, de política? Egocéntricos hasta la médula. Todos gusanos. Con carnet de gusano sabelotodo. Como algunos críticos. Aquellos que no opinan. Sentencian. Humildad, coño, humildad. Teatreros y críticos, vaya mundo. Miseria. Muerte. Culpables todos. Ese es su sino. Les guste o no. O sea, que o el teatro se espabila o lo tiene muy jodido. Y de todas formas, aunque se reinvente nunca dejará en parte de ser un arte para espectadores fósiles disfrutando de artistas fósiles. Y esa debe ser parte de la gracia supongo.

L’espectacle, que es podrà veure a la Sala Fabià Puigserver del 2 al 5 de juny, compta amb la presència de Chantal Aimée, Andreu Benito, Joan Carreras, Pau Carrió, Ester Cort, Pere Eugeni Font, Ferran Carvajal, Alícia Pérez, Jordi “Kai” Puig, Alba Pujol, Santi Ricart, Eugeni Roig i Marc Rodríguez.


Balanç Temporada 2010-2011

La temporada 2010-2011 és ja (pendent de les xifres de ‘Carta blanca’ i ‘The end’) la millor temporada de les vuit amb direcció d’Àlex Rigola, tant en nombre d’espectadors, com en percentatges d’ocupació i recaptació. L’ocupació del Lliure de Gràcia fins al dia 27 de maig ha estat del 92’8% (34.711 espectadors) i la de Montjuïc del 65’4% (42.579 espectadors). La ocupació total és de 75’4% (77.290 espectadors). Pel que fa a la recaptació, la xifra actual de la temporada 2010-2011 arriba a 1.078.000 euros.