Roger Conesa: “Jo toco moltes disciplines diferents i per això a vegades he tingut la síndrome de l’impostor, d’aquí ve l’endreça”

"Endreça" és el nou disc de Roger Conesa, compositor, multiinstrumentista i productor

Endreça (Segell Microscopi) és el nou treball discogràfic de Roger Conesa i Mathioux, qui torna a publicar després de 10 anys sense fer-ho. És la primera vegada, a més, que publica amb el seu nom real, ja que durant 15 anys utilitzava l’alter ego de “Roger Benet”.

El disc està format per 8 cançons entrellaçades on Roger Conesa s’ha aturat per restablir un ordre musical al seu moment existencial. Un punt i seguit on tot allò viscut i après esdevé cançó i conclusió. Endreça és també una dedicatòria: aquell temps que destinem als altres des del nostre amagatall personal, en una recerca constant de complicitats.

A la seva mirada s’hi suma el punt de vista del compositor i multiinstrumentista Magí Capdevila i Cadena, qui ha produït el disc i l’ha vestit d’una sonoritat on conflueixen els tres pilons sonors que proposa Conesa: cançons d’autor que dialoguen en un ordit amb textures que van desde la música tradicional d’arrel mediterrània -en particular les del Camp de Tarragona-, fins la profunditat transgressora de l’art sonor. Endreça compta amb la rapsòdia del poeta Josep Pedrals, la coreografia de les vanguàrdies Mucha Muchacha, el so dels impulsos elèctrics que emeten les neurones tranformats en instrument de percussió emmig d’una polifonia mediterrània amb veus com les del duet madrileny Ombligo o la menorquina Anna Ferrer.