
09 set. 2010 Roger Mas clausura el cicle de concerts de la Nova Cançó a la terrassa del Museu d'Història de Catalunya
El cantautor de Solsona s'ha convertit en poc temps en un dels artistes amb més influència dins la música actual
Després de més de dos mesos, el cicle de recitals sobre la Nova Cançó organitzat pel Museu D’Història de Catalunya (MHC) arriba aquest divendres a la seva cloenda amb L’actuació de Roger Mas, una de les figures amb més projecció i rellevància de L’escena musical actual del nostre país. El cantautor de Solsona, que en les seves cançons combina música moderna, tradicional i sons ancestrals, posarà el punt i final a aquest cicle de recitals que va començar el passat 1 de juliol, oferint el repertori del seu darrer disc, ?La casa D’enlloc?.
Com la resta de recitals D’aquest cicle, que el MHC ha programat com a complement a L’exposició ?La Nova Cançó. La veu D’un poble?, aquest començarà a les 22 hores i L’entrada valdrà 4 euros. Cal fer reserva prèvia. El tiquet D’entrada al concert permetrà la visita a L’exposició el mateix dia, quan el museu romandrà obert fins les 22 hores.
El cicle de ?Recitals de Nova Cançó a la terrassa? està organitzat pel Museu D’Història de Catalunya i L’Institut Català de les Indústries Culturals, institucions que depenen del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.
Un exponent de la nova ‘Nova Cançó’
Seguint la dinàmica de les grans veus europees i la versatilitat estilística dels cantautors, Roger Mas fa un gir buscant la frescor de les seves primeres obres, amb lletres més senzilles i properes, petites històries amarades de poesia. Si a Mística domèstica ens oferia cançons pròpies i producció aliena, i més tard, a Les cançons tel·lúriques, poemes musicats de Verdaguer i músiques tradicionals amb producció pròpia, ara, amb La casa D’enlloc ens regala cançons pròpies amb producció pròpia. Es tracta D’un treball que depura i defineix el seu estil, deixant més pal·lesa la creativitat de L’autor tant des del punt de vista de les lletres com de la música.
L’inici del disc conté un petit homenatge als referents dels seus primers treballs (Sisa, Riba, Laguarda, Ia&Batista) i pica L’ullet als cantautors de la Nova Cançó. En referència a aquest moviment, Roger Mas explica: ?A mitjans del segle XX la manera de consumir i entendre la música popular va canviar radicalment. La Nova Cançó continuí L’acoblament català a aquestes noves formes de viure el fenomen musical i aportà al firmament patri nous ídols que, com a la resta del món, van acomplir una funció a cavall entre els capellans i els polítics. El fet D’haver nascut sota i lluitat contra una dictadura, de vegades confon sobre la naturalitat del fenomen?.