Ròmbic, el Festival de Titelles per Adults, arriba a la seva quarta edició amb nous formats

Es podrà veure a l’Ateneu Popular 9 Barris, acull a més de les representacions, una exposició fotogràfica i un cabaret

Redacció.- El Ròmbic, el Festival de Teatre de Titelles per a Adults de la ciutat de Barcelona, vol ser una mostra d’aquest gènere, encara poc conegut a casa nostra, però que aspira a situar-se entre les propostes més interessants de la ciutat.
El Festival es presenta com una reivindicació cap aquest art parateatral pensat, creat i escenificat des del mateix centre de la perifèria barcelonina amb la voluntat d’aprofundir i establir un pol d’atracció a la ciutat de Barcelona per fer del teatre de titelles per a adults un referent cultural .
El teatre de titelles és un fet cultural, popular i tradicional que s’associa generalment a una activitat familiar. Les companyies produeixen, normalment, espectacles infantils i, els espectacles per a la població adulta, moltes vegades resten com una activitat secundària per manca de programacions que apostin pel gènere.
Ròmbic, organitzat per l’Ateneu Popular 9 Barris i l’Associació Titellaire de Roquetes, neix amb l’objectiu de crear vincles entre les dues entitats i difondre el teatre de titelles entre els veïns i veïnes del barri. Aquestes sinèrgies, a més a més del Festival de Teatre de Titelles per adults, han portat a millorar i enfortir la programació familiar de titelles de l’Ateneu i a establir una col·laboració estable com la celebració de La Titellada i la Mostra de Titelles de Roquetes que organitza l’Associació Titellaire de Roquetes durant el mes de setembre.
Ròmbic 2018
Enguany el festival es realitzarà el divendres 6 i el dissabte 7 d’abril. Amb la quarta edició la programació ha madurat a través de titellaires reconeguts i premiats com Javier Aranda, i es complementa amb grans col·laboracions de la ciutat com el Cabaret Otaliano del Taller Pepe Otal. Com en edicions anteriors es podrà gaudir d’activitats gratuïtes i obres de pagament.
[Dissabte 6 d’abril · 20h · 8€ · Gri-Gri de Marionetes Nomàdes]
L’espectacle “Gri-Gri” neix de l’experiència que va viure la companyia Marionetes Nòmades l’any 2013 a Burkina Faso. La companyia ha volgut portar a escena una història amb una forta temàtica de gènere. Gri-Gri és una història real i d’alliberació que podria ser la de qualsevol dona; una d’aquelles que s’obliden en el temps.
[Divendres 7 d’abril · 20h · 8€ · Vida de Javier Aranda]
“Vida” de l’actor i titellaire de Saragossa Javier Aranda, que ja va inaugurar la primera edició del Ròmbic. Tres anys després Aranda torna amb un espectacle sòlid, narrativament impecable i amb una dramatúrgia emotiva i senzilla.
“Vida” ens parla de l’implacable i constant pas del temps. Els personatges neixen, creixen, es reprodueixen i moren davant dels nostres ulls. Una constant migració cap endavant, no hi ha marxa enrere. Un viatge imparable i necessari perquè el cicle torni a començar.
[Dissabte 7 d’abril · 22h · Gratuït · Cabaret Otaliano]
El “Cabaret Otaliano”, barreja diferents artistes en un espectacle en forma de cabaret. Una història que narra un viatge per mar on s’embarca al públic conjuntament amb la pintoresca tripulació d’Otàlia i el seu gabinet de criatures animades. La nau farà parada en illes remotes guiada per una brúixola que apunta a la llegenda, més enllà del nord veritable. Els vents de la fantasia marcaran el rumb de la singladura, benvinguts a bord. Es tracta d’un espectacle participatiu, on els assistents formaran part activa del viatge que proposa el “Cabaret Otaliano”.