Rosa Novell i Àlex Casanovas obren la temporada al teatre de Blanes amb La dona justa

Eduardo Mendoza signa l'adaptació teatral del llibre de Sándor Márai

La temporada del Teatre de Blanes s’estrena aquest dissabte 9 D’octubre amb L’espectacle La dona justa, protagonitzat per Rosa Novell, Àlex Casanovas, Cristina Plazas i Víctor Pi. L’obra està dirigida per Fernando Bernués i L’adaptació de la novel·la homònima de Sándor Márai ha anat a càrrec de L’escriptor Eduardo Mendoza.

Aquest muntatge suposa una nova trobada en la producció entre el CAER-Centre D’Arts Escèniques de Reus i la companyia euskera Tanttaka Teatroa. La història està dividida en tres veus, tres punts de vista, tres sensibilitats diferents per desentranyar una història de passió, mentides, traïció i crueltat. Tres relats que corresponen cada un dels personatges que conformen la novel·la.

A Budapest, una dona relata a la seva amiga com va descobrir que el seu marit  estava embogit per un amor secret que el consumia. A la mateixa ciutat, aquest home confessa com va deixar a la seva esposa per la dona que desitjava des d’anys enrere, per a després de casar-se amb ella i perdre-la per sempre. Més tard, una dona explica al seu amant com ella s’havia casat amb un home ric, però el matrimoni havia sucumbit al ressentiment i a la revenja.

Marika, Péter i Judit narren la seva relació fallida amb el cru realisme de qui considera la felicitat un estat elusiu i inabastable. L’obra és també una crònica de la decadència i extinció D’una societat en canvi com a conseqüència de la guerra, la destrucció i la barbàrie.

Etiquetes:
,