Rosalía & Refree inauguren el festival Acústica

També actuarà la reina del R&B català Bad Gyal i el madrileny C. Tangana

Redacció.- El festival Acústica de Figueres arriba a la setzena edició vivint un dels moments més dolços de la seva trajectòria, sobretot tenint en compte els més de cent mil espectadors de la passada edició.
Aquest dijous actuen a la plaça Catalunya de Figueres algunes de les llengües més afilades de la música actual. Per un costat, el periodista i escriptor Jair Domínguez repassarà en solitari les cançons del disc que acaba de publicar amb el seu grup Caritat Humana. També actuarà la reina del R&B català Bad Gyal i el madrileny C. Tangana. Tancarà la nit Buhos.
Al llarg de tres dies, la 16 edició de l’Acústica, l’aparador de l’escena musical catalana, oferirà una trentena de concerts repartits en cinc escenaris repartits pel nucli urbà, dues zones de Food Trucks amb 20 varietats gastronòmiques, el mercat per a joves dissenyadors Acústica Market i una Fira del disc a la plaça Josep Pla.
Per Figueres passaran algunes de les formacions del moment com Txarango, ZOO, Gertrudis, Els Amics de les Arts, Manel, Blaumut o La Iaia; també algunes de les propostes més emergents del país, amb un paper molt destacat de dones com Maria Arnal i Marcel Bagés, Pavvla, Gemma Humet, Rosalía & Refree, Maïa Vidal, Donallop o Museless. També dos grans noms a nivell estatal com Bebe o C. Tangana.
L’Acustiqueta
L’apartat familiar i diürn del festival, tindrà lloc dissabte i diumenge de les 17h a les 21h. En tan sols cinc anys l’Acustiqueta s’ha transformat en el festival familiar de referència. Les actuacions de Dàmaris Gelabert, Gossos, Llibert Fortuny, El Pot Petit o Orquestra Di-versiones tornaran a fer ballar tota la família.