Roser Caminals, guanyadora del Premi BBVA

Roser Caminals és la guanyadora del 41è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana

Amb l’obra Garbo parla, una novel·la amb un protagonista únic, l'agent secret barceloní Joan Pujol i Garcia, àlies Garbo, que va jugar un paper decisiu a la Segona Guerra Mundia

La professora de literatura Roser Caminals és la guanyadora del 41è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana amb l’obra Garbo parla, una novel·la amb un protagonista únic, l’agent secret barceloní Joan Pujol i Garcia, àlies Garbo, que va jugar un paper decisiu a la Segona Guerra Mundial.

Roser Caminals és una novel·lista nascuda i formada a Catalunya que des del 1981 viu als Estats Units, on es dedica a l’ensenyament de literatura espanyola al Hood College de Frederick (Maryland).

Convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el BBVA, el guardó és un dels més ben dotats de les lletres catalanes: 35.000 euros lliures d’impostos, a banda dels drets d’autor. Edicions 62 es fa càrrec de l’edició comercial de l’obra guanyadora.
El Premi BBVA Sant Joan va ser instituït per Caixa Sabadell l’any 1981 amb l’objectiu de contribuir a l’impuls i normalització de la literatura catalana que vivia llavors -com totes les manifestacions culturals- una empenta renovada pels nous temps històrics.

El 41è Premi BBVA Sant Joan s’ha lliurat aquest dimarts 29 de juny, a la tarda, a Roser Caminals en un acte presidit per la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs. L’acte ha tingut lloc al Saló Modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. També han intervingut el 1r tinent d’alcaldessa de l’Ajuntament de Sabadell, Pol Gibert, el director territorial de BBVA a Catalunya, José Ballester, el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Jaume Ribera i el president de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, Josep Maria Manyosa. Durant l’esdeveniment, la periodista Glòria Serra ha conversat amb la guanyadora sobre la seva obra, al fil d’una lectura de fragments de la mateixa a càrrec de l’actriu Àngels Bassas i cançons interpretades per Marta Fiol.