Round About Midnight rep al Teatre Coliseum Simone, filla de Nina Simone, i la bailaora La Farruca

La Farruca presentarà la força del seu ball amb l’espectacle La gitana Sonokay el dijous 21 de novembre

El cicle Round About Midnight ens proposa pel proper dijous 21 i divendres 22 de novembre dues grans dones, poderoses a l’escenari, totes dues part de grans nissagues, en l’ambient proper i íntim. Dijous, pujarà a l’escenari la Farruca, filla del llegendari Farruco i mare de tres grans bailaores: Farruquito, Farruco i el Carpeta. Divendres, serà el torn de Simone, filla de Nina Simone, que es fa ressò de la tradició de la seva mare, icona musical i pionera, una de les veus més sorprenents i inesborrables que ens va llegar el segle XX.
Simone és cantant, compositora i intèrpret amb capacitat de transcendir els gèneres musicals A força d’escoltar la seva mare diàriament, Simone “es va ficar per sempre el verí de la música a les venes”.
Premi Nacional de Teatre de Broadway a la Millor Actriu en un Musical, va tenir un important èxit amb el llançament del seu disc en 2008, Simone on Simone, gran homenatge a la seva mare, que va ser produït pel famós músic de jazz i arranjador Bob Belden, i ella mateixa reconeix que retre homenatge no suposa prescindir de la seva pròpia personalitat. El disc és una selecció d’onze cançons del repertori de Nina Simone, incloent una actuació en directe en què la seva mare la va acompanyar i amb una cançó commovedora i molt personal, Child In Em, a la qual Simone es refereix afectuosament com “la meva cançó d’amor a la meva mare”.
La Farruca va pujar per primer cop a un escenari quan tenia 13 anys i va cantar ni més ni menys que per a Camarón de la Isla, a Camas (Sevilla). El gran Sabicas va tocar perquè ballés bulerías a Los Ángeles.
La seva família és tota una constel·lació d’estrelles entre les quals la Farruca és com la nit negra. Mai va anhelar protagonisme, però qualsevol flamenc sap que quan ella balla s’atura el temps. El seu és un ball sense efectismes ni artifici, pur, de captivador taloneig i majestuosa presència.
La llista de grans noms amb els quals ha compartit escenari sobrepassaria aquestes línies. Després de protagonitzar espectacles com Andalusia Flamenca, Persecución, Flamenco Puro, Amante i Bodas de gloria, i compartir escena amb figures de la talla del Guito, Angelita Vargas, Manuela Carrasco o Antonio Canales, embolcalla el primer espectacle de Farruquito, Raíces Flamencas, estrenat el 1997 al londinenc Royal Festival Hall. Ja amb l’espectacle Farruquito y Familia va enlluernar la crítica als Estats Units, que va assenyalar: “és una dona de gran voluptuositat en escena, el ball és una contínua evocació a les muses”. Parlar de La Farruca és parlar de la Soleá. Gran força i veritat.