El run-run dels exploradors amb Cabosanroque

'El run-run dels exploradors', un conjunt de jocs a partir dels instruments, dispositius i màquines sonores

Redacció.- La Fundació Lluís Coromina acollirà, a la seu del Puntal – Laboratori de les Arts, El run-run dels exploradors, un conjunt de jocs a partir dels instruments, dispositius i màquines sonores que té cabosanroque al seu estudi. L’objectiu de l’activitat és que els nens i nenes comprenguin conceptes musicals bàsics com el silenci, l’absència de silenci, el soroll, l’harmonia i la dissonància, el ritme i el minimalisme, i la protoelectrònica. Conceptes que ens han aportat les avantguardes artístiques a partir de personatges com John Cage, Lamonte Young o Pierre Henry. Aquesta activitat, coorganitzada entre cabosanroque, la Fundació Lluís Coromina i el servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles, i que es duu a terme per segon any, tindrà lloc del dilluns 9 al divendres 13 d’abril.

Nascut el 2001 com a col·lectiu musical, cabosanroque és un duo d’artistes que es dediquen a la construcció de sons que s’apliquen en diferents àmbits com instal·lacions sonores, arts escèniques o música, sempre treballant amb el so, les capacitats expressives de la màquina i la seves possibilitats per vehicular emocions. Laia Torrents (llicenciada en Enginyeria Superior industrial per la UPC i amb estudis superiors de Composició, Harmonia i Arranjaments) i Roger Aixut (llicenciat en Arquitectura per la UPC) estan a cavall entre grup de rock experimental, artistes plàstics i performers. En quinze anys de trajectòria han generat una població heteròclita de màquines musicals que viatgen d’una escena a l’altra i han col·laborat amb grans noms de l’escena musical, popular i experimental, tant de les arts escèniques com de les arts plàstiques. Des de l’any 2015, tenen el seu estudi instal·lat a la Fundació Lluís Coromina, al Puntal – Laboratori de les Arts.

La creativitat dels alumnes del Pla de l’Estany s’exposa a l’Espai Eat Art | Prorrogat fins al 5 de maig

Observar, aprendre, crear i exposar. El projecte Art a l’Aula, promogut per FONSDART Galeria d’Olot, mostra els resultats del treball realitzat amb els alumnes de 5è i 6è de primària del Pla de l’Estany a la Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art. La mostra s’ha prorrogat i es podrà veure fins al dissabte 5 de maig.