Rusó Sala i Luis Pastor actuen aquesta setmana al Barnasants

Els últims treballs dels dos cantants tenen una estreta vinculació amb la literatura

Aquesta setmana el Barnasants acull dos concerts que presenten cançons amb un fort lligam amb la literatura: Rusó Sala serà aquest proper dijous dia 4 de febrer al Centre Cultural Albareda presentant composicions pròpies, musicacions de textos de Ramon Llull i cançons sefardites i araboandaluses. Per altra banda, Luís Pastor serà divendres 5 de febrer a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat presentant les cançons d’un espectacle de carrer basat en el conte “A viagem do elefante” de José Saramago.

Rusó Sala, cantautora altempordanesa presentarà un primer acostament de la seva idea de ‘Mare Nostra’, un espectacle en procés creatiu que gira al voltant de la trobada entre la cançó d’autor i les tradicions oblidades de la nostra cultura, tot dialogant amb el present més immediat. En aquest primer capítol, que porta el nom d’”Orígens”, canta cançons pròpies i, sobretot, posa música a textos de Ramon Llull. El projecte que l’ocupa actualment neix d’un desig d’acostar, d’agermanar, d’aprendre en la recerca de llocs comuns i de reflexionar sobre la riquesa del mestissatge present tant en la societat on vivim com en nosaltres mateixos. La cantant estarà acompanyada a la percussió d’Aleix Tobias.

Per la seva banda, Luis Pastor actuarà també al Barnasants aquesta setmana i ho farà per presentar “A viagem do elefante”. Les cançons estan basades en un espectacle de carrer inspirat en el conte homònim de José Saramago, on els arranjaments van a càrrec dels músics d’A Cor da Língua. Al Barnasants, el cantautor extremeny presentarà un viatge a través d’una banda sonora de fados, mornas, chulas i melodies flamenques fusionades amb noves identitats, una nova interpretació dels temes de l’espectacle original.

Fins diumenge el Barnasants també acollirà les actuacions de Ran Ran Ran el dijous dia 4 al Koitton Club de Barcelona, divendres les de Xarim Aresté a l’Auditori i Xavi Túrnez al Harlem Jazz Club, dissabte serà el torn de Marc Parrot al Casinet d’Hostafrancs i diumenge tocarà Xavi Múrcia al Harlem i tindrà lloc el concert especial Sota les cunetes. Justícia! a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat.