Russian Red presenta el seu segon disc 'Fuerteventura'

Amb sons més elèctrics però conservant l'essència, la cantant presentarà el seu nou disc aquest diumenge 27 de novembre a l'Auditori de Girona

Després de L’èxit de I love your glasses (2008), Lourdes Hernández, la cantautora madrilenya que s’amaga darrere Russian Red, arriba per primer cop a L’Auditori de Girona per presentar el seu nom àlbum, Fuerteventura, un conjunt de nous temes cantats en anglès, amb el mateix aire fràgil, seductor i emocionant, però amb un so més elèctric. 

El nom de Russian Red prové D’una coneguda marca de pintallavis, de color vermell extremat, que acostuma a fer servir la cantant. Coneguda com la Feist espanyola per les seves actituds al micròfon, Lourdes Hernández (Madrid, 1986) compon i interpreta totes les seves cançons en anglès ?per instint’, ja que sempre havia escoltat música en aquest idioma i és el que li surt de dins. La seva inspiració especial per a la composició, una veu excepcional i una habilitat innata per transmetre i emocionar el públic L’han convertit en una de les artistes més destacades del panorama nacional dels darrers temps. El seu primer àlbum, I love your glasses, va arribar a ser disc D’or i la va portar a una gira internacional de més concerts, alguns en festivals tan importants com el FIB, el Primavera Sound, el Jazzaldia o L’Eurosonic.

Amb Fuerteventura, la cantant ha obert una nova i sorprenent finestra a la seva música. Produït, enregistrat i mesclat a Glasgow per Tony Doogan (productor de Belle & Sebastian, David Byrne, Mogwai, Super Furry Animals, Teenage Fanclub, The Delgados…), el disc conté 11 cançons que confirmen la talla de Russian Red com a compositora amb caràcter i amb futur i potencien la seva qualitat com a cantant. Russian Red ha creat un estil propi subtil, delicat, capaç de volar en tessitures agudes amb gran suavitat, sorprenent i molt expressiva. En definitiva, aquest disc ens ensenya un so clàssic-contemporani.

En L’enregistrament del disc han participat, a part de Doogan, quatre músics de Belle & Sebastian: Richard Colburn (bateria i percussió), Stevie Jackson (guitarra, harmònica i cors), Bob Kildea (baix, guitarra, percussió i cors) i Mick Cooke (trompeta i fiscorn).

L’encant de la seva música ha fet que les seves cançons sonin en grans campanyes de publicitat, sèries de TV o pel·lícules, com ara Habitación en Roma de Julio Medem, per la qual va ser nominada als premis Goya 2011 a la Millor Cançó amb Loving Strangers.
Etiquetes:
, , ,