S'atorguen els Premis Nacionals de Cultura

Pere Camps ha sigut guardonat amb el Premi Nacional de Música

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha atorgat el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Música al director de BarnaSants, Pere Camps, per la creació i direcció del Festival de Cançó de Barcelona, un certamen de referència en la cançó d’autor creat el 1996 i que s’ha expandit cap a València, l’Alguer i Tolosa de Llenguadoc, entre D’altres territoris. També se?l premia per impulsar la creació d’una futura xarxa europea de festivals d’aquesta categoria. 

Aquest activista cultural ha iniciat un programa de projectes transfronterers amb el festival occità Sèm i Serem i treballa per L’enfortiment de ponts culturals amb països llatinoamericans, en especial, darrerament, amb L’Uruguai, país amb el qual des de fa dues edicions del BarnaSants s’està desenvolupant la llavor D’una futura Biennal artística multidisciplinar.

També s’han donat a conèixer els premiats en les categories de Teatre (Carme Sansa), Circ (la Fira de Circ de Carrer de la Bisbal d’Empordà) i Dansa (Associació de Dansa Independent de Barcelona La Porta).

Els premis, màxim reconeixement institucional a la cultura i la creació a Catalunya, es lliuraran la propera tardor. El jurat està integrat pel poeta Sam Abrams, el director teatral Xavier Albertí, l’acròbata Bet Miralta, el crític cinematogràfic Lluís Bonet, l’escriptor David Castillo, l’arquitecta Beth Galí, la directora de la Fundació Miró Rosa Maria Malet, la periodista Assumpció Maresma, la ballarina Àngels Margarit, l’investigador Bienve Moya, el director de la SGAE a Catalunya Ramon Muntaner, la directora de Tantagora Serveis Culturals Roser Ros i el científic Jorge Wagensberg.

Etiquetes:
,