S?edita el text de 'Delicades' D’Alfredo Sanzol i anunci de la gira 2011?2012

Les T de Teatre comencen la gira aquest divendres a Sant Cugat del Vallès

Coincidint amb L’inici de la gira 2011?2012, que tindrà lloc el divendres dia 30 de setembre al Teatre Auditori de Sant Cugat de Vallès, Edicions 62 ha publicat el text D’Alfredo Sanzol, dins la seva col·lecció ?El Galliner?.

L’humor és una constant en la trajectòria de T de Teatre i Alfredo Sanzol. Una manera de mirar la realitat que els ha unit per explicar ‘Delicades’; una història D’històries, de vegades no tan fràgils ni delicades.

Construïda amb fragments, trossos, amb elements que en aparença no tenen relació però que configuren un univers concret, en el qual un roser que era mort sobtadament ressuscita. Un pare es vol fer amic de la seva filla a Facebook. Unes germanes acomiaden el seu germà que se?n va a la guerra. Una pintora intenta amb tota la seva ànima vendre un quadre. Una dona necessita L’ajuda heroica dels seus veïns per matar un ratolí. Un percussionista D’una banda militar ofereix un concert de platerets. Un soldat envia un amic fotògraf a casa de la seva xicota perquè la fotografiï nua. Una àvia narra al seu nét el conte de santa Casilda, que va convertir les roses en pans…

Alfredo Sanzol

Llicenciat en Dret per la Universitat de Navarra i en Direcció D’Escena per la RESAD. Ha escrit i dirigit les obres ‘Carrusel Palac’e (2000), ‘Cous cous y churros’ (2001), ‘Móvile’s (2003, espectacle de teatre de carrer per a València Escena Oberta), ‘Calleidoscopio’ (2004, també per a VEO), ‘Cómo levantar piedras sin hundirte en las aceras’ (2005, també per a VEO), Risas y destrucción (2005), ‘Sí, pero no lo soy’ (2008) -4 nominacions als Premis Max 2009- , y ‘Días estupendos’ (2009), totes elles estrenades al Centro Dramático Nacional. Ha treballat com a ajudant de direcció de Toni Cantó i Gerardo Vera, entre D’altres. Per a televisió, va crear al costat de Toni Cantó i Sergio Guardado (guionista de ‘7 vidas’) la comèdia ‘Living Lavapié’s, que s’emet a Telemadrid, i ha escrit diversos capítols de Pitiüses Resort, una comèdia del canal IB3.

T de Teatre, 20 anys de trajectòria

Una aventura singular comença el maig de 1991 quan cinc joves actrius acabades de graduar-se en el Institut del Teatre de Barcelona, creen la seva pròpia companyia i presenten el seu primer muntatge, ‘Petits contes misògins’. La gran acollida que varen rebre les va fer mereixedores del Premi de la Crítica de Barcelona a la Revelació Teatral de la temporada.

Des D’aquell moment, T de Teatre ha mantingut un segell propi i s’ha consolidat com una  companyia de prestigi i molt popular. Del seu segon espectacle ‘Homes!’ (1994), dirigit per Sergi Belbel, varen realitzar més de 850 funcions a les que varen assistir uns 350.000 espectadors. Les seves següents aventures serien: el muntatge teatral ‘Criatures’ (1998), estrenat a Buenos Aires, i que va obtindre una excel·lent acollida per part de públic i crítica; la sèrie televisiva ‘Jet Lag’, estrenada el 2000, que de seguida es va convertir en la comèdia més seguida pels telespectadores de TV3 durant les sis temporades que es va emetre i el seu quart espectacle ‘Això no és vida!’, el 2003.

El 2006 estrena ’15’, un muntatge que neix amb la intenció de celebrar el quinzè aniversari de la trajectòria de la companyia. Un trencaclosques de gags recuperats de tots els seus espectacles. Aquest mateix any, T de Teatre va rebre la Butaca Honorífica a la Trajectòria Professional (Premis Butaca). ‘Com pot ser que t’estimi tant’ (2007) va ser el sisè espectacle de la companyia, un thriller escrit i dirigit per Javier Daulte que va iniciar una nova línia de treball de la companyia.

T de Teatre ha creat vuit espectacles, ha representat més de 2.300 funcions i ha convocat L’assistència de més de 835.000 espectadors.

Etiquetes: