Sala Atrium presenta la seva segona temporada teatral

La programació de la segona temporada inclou obres de producció pròpia, estrenes de companyies convidades i nous cicles

El 5 D’octubre Sala Atrium aixecarà de nou el teló amb una programació renovada de produccions amb companyia pròpia, espectacles en rigorosa estrena de grups convidats i nous cicles a la programació: assajos oberts al públic i programa D’espectacles familiars, que s’afegeixen a la proposta iniciada també de música de cambra. D’aquesta manera, aquest nou espai a L’eixample de Barcelona es consolida amb una oferta estable D’espectacles de petit format basada en el teatre de text.

Segons Raimon Molins, director de Sala Atrium, la programació D’aquesta segona temporada segueix uns criteris molt concrets: prioritzar el treball de L’actor i, per tant, del text; adaptar les obres a L’imaginari propi, és a dir, a L’estètica i al gust del públic de Barcelona; concebre L’escena com un espai poètic que ha de suggerir més que no pas explicar; fugir del teatre moralista i alliçonador per conduir L’espectador a la reflexió -per això també es trien obres que tinguin alguna relació amb L’actualitat, encara que es tracti D’un text clàssic-; prioritzar els espectacles per una raó social i comunitària, no segons un criteri de comercialitat; aconseguir que s’estableixi una relació humana entre L’actor i L’espectador, i no pas una relació tècnica, per tal D’aconseguir proximitat.

Inaugurarà aquesta segona temporada D’aquest espai un projecte de creació titulat ‘Carmela Lili Amanda’ que dirigeix Marc Chornet, amb dramatúrgia de Magda Puyo. També passaran per L’escenari de la Sala Atrium el muntatge ‘Quartet’, de Heiner Müller, dirigit per Jordi Prat i Coll; ‘Les tres germanes’ (variacions sobre Txèkov), de José Sanchis Sinisterra, amb Raimon Molins a la direcció; ’20 de novembre’, de Lars Norén, i dirigit per Moisès Maicas, entre D’altres.

A més, Sala Atrium fa una aposta clara pels cicles i la música: s’ha programat un cicle de nous creadors contemporanis, pensat per a projectes i col·lectius que habitualment no tenen cabuda als espais D’exhibició i, per altra banda, pren protagonisme la música de la mà D’Atrium Ensemble, la formació resident de la sala, especialitzada en música de cambra. Aquesta formació té dos projectes confirmats: un D’ells s’inclou dins el cicle de teatre infantil de la Sala Atrium (organitzat per Titelles Marduix) i L’altre consistirà en un concert-espectacle de música antiga.

Etiquetes: