La Sala Beckett proposa l’Obrador d'estiu més internacional

Una setmana intensiva de cursos, tallers, lectures, espectacles i debats de caràcter internacional que tindrà lloc del 6 al 15 de juliol

Redacció.- L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett arriba enguany a la seva XII edició. Durant 10 dies, l’antiga Cooperativa Pau i Justícia esdevindrà punt de trobada imprescindible de la dramatúrgia internacional, on professors, alumnes, creadors i espectadors de procedències i estils ben diversos trobaran l’oportunitat de compartir idees, inquietuds, dubtes, creacions i projectes.
Aquesta setmana intensiva de cursos, tallers, lectures, espectacles i debats sobre aspectes diversos de dramatúrgia és un gran obrador que combina -com fa habitualment la Sala Beckett- creació, formació, intercanvi, debat i pensament, amb la voluntat de cuinar una dramatúrgia contemporània de qualitat, que respongui a les inquietuds del nostre temps i afronti les qüestions fonamentals de la condició humana.
Enguany, la proposta formativa està composta per sis cursos de dramatúrgia, que impartiran Victoria Szpunberg (Catalunya), Lola Blasco (Espanya), Yeşim Özsoy (Turquia), Sasha Marianna Salzmann (Alemanya), Anthony Neilson (Escòcia) i Jean-Pierre Ryngaert (França). Pel que fa als cursos d’interpretació, hi ha les propostes de Ramon Fontserè (Catalunya), Marco Calvani (Itàlia) i Gabriel Calderón (Uruguai).
L’Obrador d’estiu es complementa amb un seminari a porta tancada en què nou dramaturgs emergents treballaran amb l’autor anglès Simon Stephens. Enguany, els dramaturgs participants són Emanuele Aldrovandi (Itàlia), Florencia Caballero (Uruguai), Emilie Génaédig (França), Asta Honkamaa (Finlàndia), Thomas Köck (Alemanya), Albert Pijuan (Catalunya), María Prado (Espanya), Yann Verburgh (França) i Hank Willenbrink (Estats Units. Tots ells han estat recomanats per teatres i centres internacionals i escriuran una obra breu a partir del tema proposat: Teatre per a un temps d’emergència.
Aquests textos es presentaran al llarg de l’Obrador d’estiu en forma de lectura dramatitzada per part de la Companyia Resident de l’Obrador d’estiu, dirigida per Ferran Dordal i Lalueza. De la mateixa manera, el bar acollirà l’Speaker’s Corner, on els participants a la formació podran mostrar les obres que tenen al calaix o els esbossos de la seva feina al llarg d’aquests deu dies. Les lectures seran obertes al públic.