Salt presenta SALTEM? un joc d’itineraris segurs

Consta d’un mapa del municipi en el qual els diferents participants fan un recorregut pels tres trams dels itineraris

Redacció.- En el marc de la celebració del 10è aniversari del projecte socioeducatius Juguem?, l’Àrea d’Integració o Convivència de l’Ajuntament de Salt ha creat, elaborat i editat el SALTEM? El joc dels Itineraris Segurs.

El joc de taula, que s’ha presentat aquest divendres a l’Auditoria de la Factoria Cultural de la Coma Cros, ha estat elaborat mitjançant la participació de l’alumnat de les escoles i instituts del municipi, dels joves de la Fàbrica Jove i l’Estació Jove i dels diferents agents de la comunitat educativa saltenca i amb el suport de Dipsalut i la Fundación Atenea.

Segons la 1a tinenta d’alcaldia i regidora d’Acció Social, Ciutadania i Comunitats, Margarita de Arquer, “es tracta d’un joc impulsat per l’Àrea d’Integració i Convivència de l’Ajuntament amb molt de treball i il·lusió, amb la voluntat de donar a conèixer a la ciutadania els diversos projectes del Juguem? i, a la vegada, enfortir el sentiment de pertinença dels saltencs i saltenques a la realitat cultural, històrica i social del municipi”.

El joc, que avui han presentat Irene Iglesias i Masferrer, creadora del joc i tècnica del projecte Itineraris Segurs, conjuntament amb Cristina Valenzuela, coordinadora de projectes de Fundació Atenea a Catalunya i Andreu Bover, tècnic d’integració i convivència, consta d’un mapa del municipi en el qual els diferents participants fan un recorregut pels tres trams dels Itineraris Segurs, a través de diferents caselles que simbolitzen els llocs més emblemàtics del municipi. L’objectiu és anar avançant casella per casella tot responent correctament preguntes sobre cultura, salut pública, entorn natural o història de Salt.

Per de Arquer, a més d’oferir una oportunitat lúdica i divertida d’ampliar el coneixement sobre el nostre municipi, el joc de taula SALTEM? “permet visualitzar l’aposta de l’Ajuntament per una educació integral, amb la voluntat de garantir una millor convivència i cohesió social. És per això que en una primera fase repartirem el joc a centres educatius, serveis municipals, recursos socioeducatius del municipi i centres de gent gran per tal que usuaris/àries de totes les edats hi puguin jugar”.

Després de la seva presentació oficial d’aquest divendres, s’han preparat diversos actes per tal de donar a conèixer el SALTEM? El joc dels Itineraris Segurs. A més d’exhibicions durant el curs en els diferents centres educatius del municipi, del 18 al 20 d’octubre es portaran a terme jugades a les tardes a les places del Mercat, Catalunya i Llibertat amb la col·laboració del projecte Juguem? Patis i Places. I el dimarts, 15 de novembre, a partir de les 16 hores, es farà una jugada d’abast comunitari i intergeneracional amb la participació del Casal Cívic i Comunitari Les Bernardes, el Centre Obert Juvenil, el servei de Mediació Comunitària en Medi Obert i el projecte Tarda Oberta.