Salvador Dalí davant la càmera de Robert Descharnes

Fins el 28 de setembre al Palau Robert de Barcelona

El Palau Robert de Barcelona presenta L’exposició ?Dalí de Cadaqués per Robert Descharnes’ a L’espai ?La vitrina del fotògraf?, que s’allarga fins el 28 de setembre
L’exposició recull una trentena D’insòlites instantànies que mostren la relació del pintor amb els personatges del seu entorn més immediat en els seus escenaris preferits: Cadaqués i L’Empordà. També hi ha un muntatge audiovisual amb totes les 177 fotografies que componen la col.lecció.

La relació del fotògraf francès Descharnes amb Dalí i Gala es va iniciar L’hivern de 1950 a Cadaqués. A partir de 1955 el fotògraf hi va fer llargues estades, la qual cosa li va permetre acumular una autèntica crònica fotogràfica i filmada de L’artista empordanès.

Robert Descharnes, que també va ser secretari del geni de Figueres, conserva en L’actualitat un arxiu de més de 60.000 clixés fotogràfics de Dalí i la seva obra artística. Educat en un entorn artístic, Descharnes es va dedicar molt aviat a la fotografia, primer com a aficionat, des de mitjan dels anys trenta. Durant L’ocupació de França, quan era un jove estudiant D’arquitectura, els alemanys el van detenir el 1941 per participar en la resistència. Un cop de sort va impedir que el deportessin a un camp de concentració. Alliberat en mal estat de salut, va consagrar una llarga convalescència a dibuixar, pintar i gravar. Alhora, va començar una autèntica activitat en el camp de la fotografia, que aviat es va convertir en una passió i després en una professió.

Fotògraf independent, les seves imatges D’artistes apareixen publicades en les grans revistes europees i americanes, amb les redaccions de les quals manté unes relacions privilegiades.

Etiquetes:
,