Sandra Bautista, guanya la final de la 18a edició del concurs Sona9

Menut s'emporten el Premi Joventut, L'Home Invent el Premi Èxit

Redacció.- Sandra Bautista ha guanyat el concurs Sona9 2018 en la final en directe celebrada aquest dimecres 14 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona. El Premi Sona9 suposa per a la cantautora de Martorelles l’enregistrament i edició d’un disc amb un productor professional i una minigira de cinc concerts en festivals musicals com l’Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic i el Curtcircuit, entre d’altres.
El Premi Joventut, que obté el segon classificat del Sona9, ha estat atorgat al duet de Móra la Nova Menut. Aquest premi consisteix en l’enregistrament a Bucbonera Studios i edició digital d’un EP amb 4 cançons a més d’una minigira de tres concerts en diferents festivals musicals de Catalunya.
El Premi Èxit, que s’atorga al tercer classificat, ha estat per la banda de Montcada i Reixac L’Home Invent, i comporta l’enregistrament de dues cançons a Bucbonera Studios, edició digital del single 
i una campanya de difusió als mitjans del concurs.
El Premi per Votació Popular, dirigit al grup amb més vots del públic durant la final del Sona9. Aquest premi se l’han endut L’Home Invent, i consta de 1.000 euros en material musical.
Enguany el Sona9 ha incorporat un nou guardó, el Premi Cases de la Música, al grup amb més projecció de futur de la fase final segons els professionals de les mateixes Cases de la Música de Catalunya. Aquest premi consisteix en un programa de tutoria/coaching anomenat Incubadora Musical, que inclou uns packs d’accions amb l’objectiu d’ajudar el grup o solista a fer un salt qualitatiu en la seva carrera musical, que inclou producció, gravació, gestió, assessorament, seguiment de la carrera musical del grup i ajut a la creació. Els guanyadors han estat els barcelonins Plou.
En el transcurs de la nit, Senyor Oca –guanyadors de la darrera edició del concurs Sona9– han presentat les cançons del seu flamant disc de debut Cant de pagès (Right Here Right Now, 2018).
Sandra Bautista se suma a la llarga llista de guanyadors del Sona9, que en els darrers anys ha premiat grups com Senyor Oca (2017), Lakaste (2016), Est Oest (2015), Trau (2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012), Nyandú (2011) i La iaia (2010).