Sanjosex aterra al Barnasants

El cantautor de la Bisbal hi porta el disc 'Al marge d'un camí'

Sanjosex s’atura al festival Barnasants després D’un 2010 intens en què ha presentat el seu celebrat tercer disc ?Al marge D’un camí?, considerat Millor Disc de Cançó D’Autor pels premis Enderrock tant per part de la crítica com del públic. Una cita perfecta per aturar-nos, respirar fons i reflexionar a través de les seves històries quotidianes i fresques, introspectives però accessibles, amb denominació d’origen Empordà. El concert és el diumenge 13 de març (19:00 hores) a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat.

Al marge D’un camí

Sanjosex ens lliura un D’aquells àlbums que fan olor de clàssic, condemnat a fer-nos companyia durant un bon grapat D’anys. Al marge D’un camí, amb producció de Ricky Falkner, representa la consolidació del músic empordanès entre els grans noms de la Cançó. El disc ha estat reconegut pels Premis Enderrock com al millor disc de Cançó D’Autor del 2010.

Per prendre perspectiva cal allunyar-se del camí, enfilar-se i guanyar distància. Des del marge, Carles Sanjosé es mira al mirall per veure qui és i D’on ve. O millor dit: qui som i D’on venim. I ens convida a submergir-nos molt més enllà de la quotidianitat que suggereixen les lletres.

Carles Sanjosé fa neteja: mentre treu la pols i escombra la casa, aparta també les noses que el distreien i apunta a les essències profundes. A la música pop en sentit estricte: la que tots portem escrita a L’ADN en siguem o no conscients. Perquè aquest disc beu de fonts tel·lúriques i alhora té els peus fermament clavats a L’avui. Sense renunciar a la seva personalitat ni al seu so, Sanjosex busca i troba les essències, una música amb vocació de cordó umbilical D’una terra i de molts segles.

Ho comprovem ja D’entrada amb la cançó Animal salvatge, que obre el disc. Una bona notícia que ens recorda L’excel·lent acollida que van tenir els anteriors discos de Sanjosex. Temps i rellotge (2007) va ser destacat entre els millors de L’any per El Periódico, Avui, Rockdelux, Enderrock, Mondo Sonoro i Benzina. A més, Sanjosex és un assidu dels principals festivals del país (Primavera Sound, BAM, MMVV, Altaveu, popArb…) i ha estat sonant amb insistència a diferents sèries de TV3: primer Porca Misèria, i després en la sintonia de la darrera temporada de Ventdelplà.

Etiquetes:
,