Sant Andreu Teatre celebra la 17a edició del Festival Dansat

El festival aposta per les companyies residents al SAT! i a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats

Redacció.- El SAT! celebra la 17a edició del Festival Dansat, dels dies 16 a 24 d’octubre. Cinc dies de dansa en els que es podran veure un total de 16 peces distribuïdes en 6 funcions, dues de les quals al carrer.

Per aquesta edició, el festival reforça les seves aliances. Sis de les companyies en residència al SAT! i a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, en el marc del projecte ALIANSAT, hi seran per presentar, en alguns casos, les seves peces més aclamades, en d’altres, un tast de les seves properes produccions. Es tracta de les companyies UNAIUNA, Kiko López, Manuel Rodríguez, Jacob Gómez, La Súbita i Juan Carlos Lérida.

Inaugurarà el festival la sessió gratuïta Dansat al Carrer, a la Plaça de Can Fabra de Sant Andreu, on es podran veure tres peces curtes: All inclusive, de la companyia UNAIUNA, Wiwbak, de la companyia Kiko López i Entertainment, el capítulo II: Fractal, de la Cia. Manuel Rodríguez, un fragment del tríptic que es presentarà complet el desembre al SAT!.

Dijous 21 el festival torna a la sala amb l’estrena Silver Ballad, la primera peça de llarga durada de la companyia La Súbita formada per Laura Alcalà i Emma Riba. Una producció que celebra l’herència de les dones que les inspiren i que ha servit per impulsar el projecte #practicasdeloinvisible, un espai de trobada entre professionals de la dansa i els seus públics.

Divendres 22 es podrà veure un programa mixt de quatre peces breus. La sessió, que porta per títol ALIANSAT 21, posa en diàleg a quatre companyies de dansa contemporània, quatre creadors amb visions divergents de la dansa i amb llenguatges singulars, que han teixit una connexió especial al seu pas pel programa ALIANSAT. Es presentaran les peces Un niño, de la Cia. Jacob Gómez, Entertainment, Capitulo I: Mandala, treball en procés de Manuel Rodríguez, Goosebumps, de la Cia. UNAIUNA i Wiwbak, la versió per sala de la peça de Kiko López.

El festival segueix el dissabte 23 amb la sisena edició del Hop Sant Andreu, el concurs de dansa urbana en espai urbà, organitzat conjuntament pel SAT! i l’associació cultural El Generador. Set col·lectius presentaran les seves propostes al pati de l’escola Salesianes Sant Andreu en una jornada gratuïta que pretén impulsar, desenvolupar i donar a conèixer els diferents estils de danses urbanes.

El mateix dissabte al vespre Arnau Pérez presenta al SAT! Young blood: matter of time, creació guardonada amb el premi a la millor coreografia del certamen Masdanza i International Solotanz Stuttgart, a més del premi del públic, jurat jove i ballarí excel·lent en el Certamen Coreogràfic de Madrid.

L’últim espectacle d’aquesta edició del festival serà diumenge 24. El ballarí, coreògraf, pedagog i artista flamenc Juan Carlos Lérida, presenta El Monte de los Olivos. Reflexión y traición, projecte en forma de conversa ballada, part del seu procés d’investigació sobre el flamenc des d’espais i oficis quotidians. Per aquesta ocasió, Lérida se cita amb el músic andreuenc i membre del grup Els Amics de les Arts, Dani Alegret.

Després de les funcions de dijous 21, dissabte 23 i  diumenge 24, el SAT! convida als espectadors a un debat post-funció amb les companyies moderat per crítics de la plataforma Recomana.cat.