'Santa Nit' de Cristina Genebat obre un cicle de teatre d’humor al Teatre de Salt

'Santa Nit', 'Idiota' de Jordi Casanovas, 'La Carta' de Paolo Nani i 'El Crèdit' de Jordi Galceran són les 4 propostes del Teatre de Salt perquè l’espectador vagi al teatre i no pugui parar de riure

Aquest divendres, 6 de març, amb Santa Nit de Cristina Genebat codirigida per Julio Manrique i Xavier Ricart, el Teatre de Salt inicia el cicle Un Tip de Riure. Quatre espectacles que tenen com a principal objectiu arrencar la  riallada a l’espectador amb gèneres com comèdia negre, urbana i clown. Es tracta de propostes de qualitat contrastada que, de ben segur, satisfaran a tots aquells espectadors que venen al teatre per passar una bona estona i fer-se un bon tip de riure.

Santa Nit, el debut com a autora teatral de Cristina Genebat, es va estrenar a Barcelona per les festes nadalenques. És una comèdia urbana i actual que narra les peripècies de dos pastors contemporanis (en Lluc i en Rubén) a la gran ciutat. Una història inspirada en el Nadal però que es pot veure tot l’any. Una banda sonora molt actual i un sincronitzat equip d’actors amb canvis d’escena molt ben resolts són l’èxit d’aquest espectacle teatral amb ecos cinematogràfics.

El 14 de març el Teatre de Salt acollirà l’estrena a les comarques gironines d’Idiota de Jordi Casanovas, amb Ramon Madaula i Anna Sahun sobre l’escenari. Segons Casanovas, un dels dramaturgs contemporanis catalans més aclamats, aquest espectacle és “un thriller de comèdia negra amb molt mala llet”. Un text divertit i amb molta intriga que després de fer una petita gira de presentació pel territori català farà temporada a la Sala Muntaner de Barcelona.

El cicle continuarà amb La Carta (11 d’abril), un muntatge del clown italià Paolo Nani que porta més de 22 anys voltant pel món recollint molt bones crítiques. A Salt ja es va poder veure a la darrera edició de Temporada Alta amb un gran èxit de públic, amb prop de 700 espectadors. La bona acollida ha animat al Teatre de Salt a recuperar aquest espectacle sense text, per a totes les edats i que narra la mateixa història de 15 maneres diferents. Un divertimento increscendo amb l’aval de la millor crítica internacional.

El Crèdit de Jordi Galceran, amb Jordi Bosch i Jordi Boixaderas, dirigida per Sergi Belbel, farà les últimes representacions de la seva última gira al Teatre de Salt (12 i 13 de juny). Serà la darrera oportunitat per veure aquest fenomen teatral que, des de la seva estrena el setembre de 2013, han vist més de 140.000 espectadors. Aquest exitòs espectacle d’humor sobre la crisi econòmica, que va sorgir d’un dels Tornejos de Dramatúrgia Catalana de Temporada Alta, ja ha estat traduït a vuit idiomes (austríac, finès, italià, hongarès, alemany, anglès, castellà i gallec) i ha estat un dels grans reclams teatrals dels últims temps pel públic català.

Etiquetes:
,