El SAT! enceta el maig amb un cicle dedicat al Centre de Titelles de Lleida

Aquest any la companyia lleidetana ha rebut el Premi Nacional de Cultura atorgat pel CONCA, Consell Nacional de la Cultura i les Arts

Redacció.- De l’1 al 20 de maig el SAT! acull un cicle dedicat al Centre de Titelles de Lleida. La companyia de titelles ha rebut aquest 2018 el Premi Nacional de Cultura que atorga el CONCA, Consell Nacional de la Cultura i les Arts per la seva trajectòria, influència i activitats.
L’any 1986 el Centre de Ttielles de Lleida es va crear sota la direcció de Joan-Andreu Vallvé i Julieta Agustí, amb l’objectiu de promoure i divulgar l’art dels titelles. El 2012, Elisabet Vallvé i Oriol Ferre en prenen el relleu. Des d’aleshores la companyia ha posat en escena 21 espectacles familiars dirigits per Joan-Andreu,  titellaire, escenògraf i il·lustrador. Es caracteritzen, tots ells, per la delicadesa en l’elaboració dels decorats i els titelles de fusta, simples i expressius alhora. Tres d’aquests espectacles, dirigits als més petits de casa, es podran veure aquest maig al SAT!:
Els dies 1, 5 i 6 de maig el cicle arrenca amb la història d’En Patufet, un dels personatges més tendres i eixerits de la nostra rondallística. Amb música en directe, l’espectacle està inclòs dins dels Remenuts, espectacles amb aforament reduït on el públic seu damunt l’escenari. Recomanat per a nens i nenes a partir de 2 anys.
El 12 i 13 de maig serà el torn de El petit elefant, un espectacle inspirat en el conte de Rudyard Kipling i que parla de la curiositat, l’afany de descoberta, les diferències, els sentiments i els temors.
Finalment el 19, 20 i 21 de maig tancarà el cicle Xim, que és el nom d’un petit ximpanzé, simpàtic i un pèl trapella que s’ha perdut. La història permet parlar sobre els hàbits quotidians dels nens i nenes i compta també amb música en directe. Durant l’espectacle, inclòs dins del cicle Remenuts, els espectadors seuran damunt l’escenari.