Es celebra el Dia Mundial del Teatre

Enguany, el missatge l'ha fet l'actriu francesa Isabelle Huppert

Redacció.- La commemoració del Dia Mundial del Teatre es va iniciar l’any 1961 per iniciativa de l’International Theatre Institute (ITI). L’efemèride se celebra anualment el 27 de març pels més de noranta Centres ITI i per la comunitat teatral mundial, mitjançant diferents actes, tant a nivell nacional com internacional.
Un dels actes més destacats és la difusió del Missatge del Dia Mundial del Teatre. Cada any, l’ITI convida una reconeguda figura de l’escena a compartir les seves reflexions al voltant del teatre i la cultura de la pau a través d’un missatge que es tradueix a més de 50 llengües i que es llegeix a desenes de milers d’espectadors abans de les representacions en teatres d’arreu del món. Així mateix, el missatge es difon a través de centenars de mitjans de comunicació, tant escrits com audiovisuals, dels cinc continents.
El primer Missatge del Dia Mundial del Teatre fou escrit per Jean Cocteau el 1962. Enguany, ha estat convidada a dur a terme aquesta tasca l’actriu francesa Isabelle Huppert.
Huppert ha assegurat que el teatre “sempre reneix de les seves cendres”, al mateix temps que ha demanat als governants atendre aquesta activitat perquè té “beneficis inimaginables”. “El teatre té una vida tan pròsper que desafia l’espai i el temps; les seves peces més contemporànies estan alimentades per l’èxit dels segles passats … El teatre sempre reneix de les cendres, vessant les seves convencions prèvies en les seves noves formes: així és com segueix viu”