Se celebra la final del concurs Hip-hop.cat

La competició té com a objectiu fomentar L'ús de la llengua en els nous estils musicals

Aquest dissabte 18 de setembre se celebra al CCCB de Barcelona en el marc del festival Hipnotik la final del concurs Hip-hop.cat, un certamen organitzat per Enderrock, Cases de la Música Popular i festival Hipnòtik amb L’objectiu de cercar nous talents del rap entre els instituts de secundària dels Països Catalans.

Quatre alumnes de quatre instituts catalans han estat seleccionats per participar a la final del concurs després de superar la semifinal del passat mes de juliol a la Farinera del Clot. Els quatre joves MC hauran de defensar en directe els seus ritmes. El guanyador s’endurà un equip complet de gravació, gentilesa de Music Distribución. Els finalistes rebran vals de compra per a equipament musical i entrades de concerts.

Els joves MC finalistes, D’entre 14 i 16 anys, són D’altra Banda (Barcelona, IES Jaume Balmes), Fusk (Mataró, Col·legi Divina Providència), Move MC (Barcelona, IES Joan Salvat Papasseit) i Kelar (Sant Quirze del Vallès, IES Sant Quirze). Tots ells tindran deu minuts per presentar la seva proposta en directe. El jurat, format per representats de L’organització del concurs Hip-hop.cat, farà públic el veredicte després del recital.

El concurs Hip-hop.cat és una iniciativa del Grup Enderrock, el festival Hipnòtik i les Cases de la Música Popular, i compta amb el suport de la Fundació puntCat i els departaments de Política Lingüística i D’Educació de la Generalitat de Catalunya. El concurs està dirigit a joves de tots els centres de secundària dels Països Catalans i té com a objectiu fomentar L’ús de la llengua en els nous estils musicals.