Segon cap de setmana del FlamenGi amb Flamenco Queer i Alba Carmona

La setmana que ve segueix amb dos grans concerts finals: el grup Las Migas i el cantant Pere Martínez

Redacció.- FlamenGi, el festival de flamenc de Girona, arriba a la seva 4a edició amb la voluntat de conscienciar el públic i reivindicar l’origen de l’art flamenc, que històricament ha proposat un art molt més obert, multidisciplinari, divers i inclusiu que no pas l’estereotip que es té del “flamenc tradicional” actualment. Des del seu inici, el FlamenGi aposta per programar amb una mirada feminista i amb perspectiva de gènere. Aquest any, a més, el festival va més enllà i inclou també el col·lectiu LGTBIQ+ amb l’objectiu de reivindicar que l’origen del flamenc està totalment vinculat amb la comunitat queer.

Demà divendres al Centre Cívic Pont Major, Flamenco Queer oferirà el seu espectacle subversiu de flamenc tradicional, que parteix des de la identitat i reivindica la inclusió en el flamenc a més de recordar la confluència de la comunitat queer, travesti i flamenca. El grup Joven Ballet de l’Escuela Pilar Sánchez, un dels grups guanyadors del FlamenGi de Primavera, exhibirà les seves coreografies. Dissabte, el FlamenGi s’instal·la durant tot el dia al barri de Sant Narcís de la ciutat de Girona amb activitats obertes a la Plaça Pere Calders. Tothom podrà participar a la ja clàssica flashmob del festival i del dinar popular organitzat per l’associació de veïns de Can Gibert del Pla. A més a més, el festival ha programat diversos espectacles amb talent local com l’exhibició de Las Flamenquitas de Loli Carbajo, també guanyadores del concurs FlamenGi de Primavera, un concert vermut dels cantants Cristina LópezJordi Fornells acompanyats del guitarrista Toni Abellán i l’actuació de Rumba 4G, un grup de rumba format per joves del barri Font de la Pólvora.

Dissabte a la nit, el festival arriba a l’Auditori de Banyoles amb el concert d’Alba Carmona, en un format íntim acompanyada de Jesús Guerrero, una de les figures més importants de la guitarra flamenca actual. Un concert on les sonoritats més crues de la veu i la guitarra flamenca juguen amb la delicadesa i el virtuosisme per interpretar un repertori variat que combina cante tradicional amb temes propis i versions de Chavela Vargas, Carlos Cano o Lluís Llach.

El FlamenGi continua la setmana vinent amb dos concerts de grans noms del flamenc de casa nostra com són el grup Las Migas i el cantant Pere Martínez. A més a més, també hi ha programades masterclasses amb grans artistes com El YiyoLa Chamela o Rebeca Monasterio, entre d’altres.