La segona edició de “Notes al parc” arrenca aquest cap de setmana

La iniciativa, que vol obrir els parcs i jardins de Girona a la música en viu, portarà una dotzena de concerts per a tots els públics a cinc espais diferents de la ciutat

Redacció.-La segona edició de “Notes al parc” arrenca aquest cap de setmana amb dos concerts al parc del Migdia: el Conjunt Atria, a les 11.30 h, i els gironins Carmen 113, a les 20 h. Aquestes seran les dues primeres actuacions d’una dotzena de propostes que s’han programat a Girona fins al 28 de juliol en cinc parcs i jardins del municipi.

El parc del Migdia, les palmeres del parc Central, els jardins de la Devesa, els jardins de les Pedreres i el castell de Montjuïc obriran les seves portes a la música i esdevindran durant un mes un escenari on sonaran Händel, Bach, Albéniz o Piazzolla, protagonistes dels programes dels concerts matinals (11.30h) per on passaran formacions joves de casa nostra, plenes d’energia i talent com Conjunt Atria, Quartet Auró, Kabel Quartet, la Jove Orquestra de les Comarques Gironines o Sidus Ensemble.

 Al capvespre, sonoritats balcàniques, ritmes llatins, folk, música negra o pop prendran els parcs de la mà d’algun nom conegut com Pau Vallvé, però sobretot de molts altres noms per conèixer però prometedors com la fanfàrria balcànica de Balkan Paradise Orchestra, els gironins Combo Papayero, la Black Music Big Band, Matthew Mc Daid & the Last Minute Soldiers o Alverd Oliva.

 “Notes al parc” va néixer l’any passat amb l’objectiu d’obrir els parcs i jardins de Girona a la música en viu. Un cicle d’estiu amb concerts a l’aire lliure a càrrec de formacions joves de casa nostra, plenes d’energia i talent. Una proposta fresca que convida a gaudir de la música, clàssica i moderna, en espais verds i entorns de proximitat. “Notes el parc” s’inclou enguany dins el programa “Fem vida al parc”, que l’Ajuntament de Girona ha endegat aquest estiu per potenciar l’ús ciutadà dels espais públics de Girona a través d’una programació d’activitats lúdiques.

El concert arrencarà aquest cap de setmana amb dos concerts de la mà de Conjunt Atria de música antiga, el qual busca rendir un homenatge a Georg Philipp Telemann, amb motiu dels 250 anys de la seva mort. El seu programa repassarà la biografia del compositor, amb obres del mateix Telemann i de grans compositors de la seva època com Händel i Bach.

També actuarà Carmen, que presentaràn el seu disc pop més ballable i que explica l’evolució d’una relació de parella al llarg dels anys. Carmen 113 parteix d’aquesta idea per narrar els moments més viscerals d’una relació en què la fragilitat i l’honestedat dels protagonistes són el fil conductor de les cançons.