Segona i intensa jornada del Fòrum Gastronòmic Girona

La galeta de castanya i xocolata negra d’Artipà, el panini grill SpeeDelight d’Electrolux i la línia de gelat biològic de Gelati Dino s’han endut els Premis InnoFòrum


Una jornada més, el Palau de Fires i Palau de Congressos de Girona s’ha omplert de visitants per conèixer totes les novetats del sector presents a l’espai firal i també per participar i gaudir de l’intens programa d’activitats que ofereix el Fòrum Gastronòmic Girona.
Per promoure l’intercanvi comercial, el Fòrum Gastronòmic Girona ha comptat avui amb missions inverses amb compradors vinguts de diversos països escandinaus els quals han mostrat un gran interès en els productes presents a la fira.
Pel que fa a les activitats, l’auditori ha acollit una nova matinal, en aquest cas, amb representants de la nova cuina catalana com Sergi de Meià (Restaurant Sergi de Meià), Toni Romero (Suculent), Rafa Peña (Gresca), Víctor Quintillà (Lluerna), Artur Martínez (Capritx) i Albert Raurich (Dos Palillos). També han passat pel gran escenari l’italià Paolo Lopriore (Il Portico) i el basc Andoni Luis Aduriz (Mugaritz).
D’altra banda, Paco Morales (Noor Restaurant), Marcos Morán (Casa Gerardo), Rodrigo de la Calle (El Invernadero), Javier Olleros (Culler de Pau) o la brasilera Roberta Sudbrack (sudtruck) han omplert els tallers; i el servei de sala també ha tingut el seu espai amb una sessió pròpia amb Guillermo Cruz (Mugaritz), Pablo Sacerdotte i Toni Gerez (Castell de Peralada). El Fòrum Vi ha celebrat avui la seva segona sessió amb un taller sobre el maridatge perfecte a càrrec de la sommelier Eva Pizarro (Fierro) i l’equip de cuina del restaurant.
Els oficis alimentaris tenen el seu espai a l’Agora. Avui els protagonistes han estat el pa amb Jordi Morera (L’Espiga d’Or), el formatge amb Paula Fonollà (Reixagó) i Sebastien Rouche (Via Làctia) i l’embotit amb Carles Sanllehy (Eth Restilhè).
Premis InnoFòrum
Els Premis InnoFòrum, patrocinats per la Cambra de Comerç de Girona i Gas Natural Fenosa, han reconegut el gust més original, el packaging més creatiu i producte més innovador, d’entre els productes presents a la fira. En total hi ha optat 18 candidats.
El premi al gust més original ha estat per a la galeta de castanya i xocolata negra d’Artipà i el guardó ha esta entregat per Jaume von Arend, codirector del Fòrum Gastronòmic; el packaging més creatiu ha estat per a la línia de gelats biològics de Gelati Dino i el guardó ha estat entregat per Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona; i el premi al producte més innovador ha estat per al panini grill SpeeDelight d’Electrolux i el guardó ha estat entregat per Jordi Caimons en representació de Gas Natural Fenosa. bEl jurat ha valorat, en el primer cas, l’aspecte, l’aroma i el gust en boca; en el segon, el fet de ser un packaging útil, sostenible, i responsable amb el medi ambient, i en el tercer cas la practicitat, utilitat i la perdurabilitat en el temps.
El Fòrum també ha estat escenari aquest dilluns de dues jornades professionals. D’una banda, la III Jornada de Mercats Municipals de Girona, impulsada per la Diputació de Girona; i de l’altra, el Fòrum Empresa, en col·laboració amb l’empresa Vilar Riba, i enguany també amb la Cambra de Comerç de Girona. Aquesta darrera ha comptat amb dues taules rodones, una en la que hi ha participat Carme Ruscalleda (Sant Pau); Daniele Rossi (Slow Food Barcelona) i Artur Martínez (Capritx) i que ha girat al voltant del restaurant sostenible, i una altra que ha versat sobre “Les taules que cotitzen: reserva o no reserva” amb Xavi Alba (Tickets), Manel de la Rubia (Celler de Can Roca), Santi Taura (Santi Taura Restaurant) i Iago Pazos (Abastos 2.0). A més, també s’ha fet la ponència “Anticipar-se al futur: big data a la restauració” i la conferencia del coach Gaspar Roura amb el títol “Gestió de l’èxit i el fracàs”.
I aquest dimarts…
Dimarts arriba la darrera jornada del Fòrum Gastronòmic Girona. L’Auditori comptarà amb sessions al voltant de la nova cuina valenciana amb Vicente Patiño (Sati) i Kiko Moya (L’Escaleta), i la balear amb Felip Llufriu (Mon Restaurant) i Santi Taura (Dins). També hi passaran Ricard Camarena (Ricard Camarena Restaurant – Bombas Gens) i Paco Pérez (Miramar). Els tallers s’ompliran una jornada més amb Nandu Jubany (Can Jubany), Oriol Rovira (Els Casals), els italians Massimiliano Mascia (San Domenico), Massimo Spigaroli (Il Cavallino Bianco, l’eslovena Ana Roš (Hiša Franko), Marc Gascons (Els Tinars) i Rafa Zafra (Estimar). També hi haurà cocteleria amb Héctor Henche (Easy Mixers) i una de les sessions més esperades per als amants del vi a càrrec de Josep Roca (Celler de Can Roca).
A l’Agora els oficis alimentaris seguiran sent els protagonistes amb les fruites i verdures de Núria Casas i Carles Guirado (Espigoladors), els vins i licors amb Jordi Codina (Russet) i Manuel di Vecchi (Vinyer de la Ruca) i les conserves de mar amb Enric Fanlo (Anxoves de L’Escala).
Dimarts s’entregaran també els Premis Josep Mercader que aquest any recauen en Núria Bàguena en la categoria de divulgació, Toni Gerez en la de sala, Albert Grassot en la de productor, Miquel Bofill en la del vi i Joan Bosch, Benvingut Aligué i Jaume Font en la de cuina.
I així mateix se sabrà qui serà el representant espanyol que competirà a la final de París del World Chocolate Masters, certamen organitzat per Cacao Barry.
El Fòrum també acollirà la darrera de les jornades professionals, “Seguretat alimentària i economia circular” que organitza el Cluster Food Service.
Fòrum Gastronòmic Girona 2017 compta amb el suport d’Estrella Damm, Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Prodeca, Electrolux, La Vanguardia, Cacao Barry, Cafès Cornellà o Pujadas, entre molts d’altres.