Seminari de Cinema i Història al MNAT

Tàrraco i L'inici del cristianisme: Persecucions i martiris al cine

Un cicle de pel.lícules i conferències recorda el naixement i implantació del cristianisme a l’imperi romà
En el marc de la celebració de L’Any Jubilar el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i L’Aula de Cinema de la Universitat Rovira i Virgili organitzen aquest Seminari en el qual es combinen la presentació de diferents temes relacionats amb el naixement i la implantació del cristianisme a L’imperi romà i a Tàrraco en particular, a través de conferències, i la projecció de pel.lícules que il.lustren el tractament que aquest tema ha merescut per part del cinema. Fins avui s’han pogut veure ?Ben-Hur? (Fred Niblo, 1925) ?Quo Vadis’? (Mervyn 1951), dos dels clàssics més coneguts del gènere.

Aques dijous tindrà lloc la projecció de ?La túnica sagrada?, un film dirigit per Henry Coster i estrenat el 1953. Va ser la primera pel.lícula filmada en el sistema ?cinemascoop? i va optar a cinc remis Oscar, dels quals se?n va emportar un, el de millor actor per Richard Burton. Interpreta a un tribú romà que es va convertir a cristià després de guanyar la túnica de Jesús als peus de la creu.

El dia 27 es clourà el cicle amb la projecció de ?Barrabás’, un biopic del lladre que va ser alliberat per Pilat en lloc de Jesucrist. El film va ser dirigit per Richard Fleischer i estrenat el 1962. Entre els actors que hi apareixen cal destacar Anthony Quinn, Vittorio Gassman i Arthur Kennedy.

Les projeccions són introduïdes per José Carlos Suárez, director de L’Aula de Cinema i professor D’història de L’art de la Universitat Rovira i Virgili.

Etiquetes: