Sergi López inaugura la 9a edició del Festival EVA que porta al Penedès les millors propostes de narració i tradició oral

Del 31 de maig i fins al 9 de juny, Vilafranca serà l’epicentre de la 9ª edició del Festival En Veu Alta

Del 31 de maig i fins al 9 de juny, Vilafranca serà l’epicentre de la 9ª edició del Festival En Veu Alta, la major mostra d’espectacles basats en la narració oral organitzat a terres catalanes. Més de 30 activitats de tota mena i per a tots els públics es podran gaudir a diferents  municipis de la comarca del Penedès com Sant Pere de Riudebitlles, Santa Margarida i els Monjos, Sant Sadurní d’Anoia, Guardiola de Font-rubí, Pla de Penedès, Torrelavit, Sant Pere Molanta i La Granada. A més, l’EVA s’aproparà a diferents poblacions catalanes al llarg de l’any per donar a conèixer la seva identitat. El 16 de maig es va realitzar una prèvia al Teatre Aurora d’Igualada amb l’espectacle Sí, PERò NO EXACTAMENTe de Sandra Rossi, el 2 de juny visitarà Barcelona a la Tamborinada al Parc de la Ciutadella  i, del 8 al 10  de novembre, visitarà la Fira Mediterrània de Manresa.
 
La inauguració del Festival  tindrà lloc el dia 31 amb una proposta de nou format, la Sobretaula de l’Eva, que tindrà com a protagonista de la xerrada l’actor vilanoví Sergi López. D’altres noms destacats del programa són David Monteagudo, del qual es representaran simultàniament 10 contes del seu llibre El Edificio en diferents formats (performance, plàstics, narratius, audiovisual, líric i d’instal·lacions)  en l’emplaçament d’un carrer sencer; Sandra Rossi, narradora argentino-catalana que oferirà reflexions al voltant dels seu orígens i els contrastos que ha viscut en primera persona entre ambdues cultures, o Pep Bruno, que ens oferirà una espectacle al voltant de la cultura vinícola on cada copa i cada conte estaran plens d’aromes, humor i emocions.
 
Com a novetat d’enguany i amb intenció de continuïtat, s’ha convidat a participar a l’EVA una comunitat autònoma de l’estat espanyol. Enguany la convidada és la Comunitat de Madrid, que estarà representada pel Colectivo Boca a Boca, representat pels narradors Victoria Gullón, Mercedes Carrión i Hector Urién, que oferiran un original espectacle per a públic adult i  familiar amb narracions interactives, amb màgia i romanços.
La peculiaritat de l’EVA rau en esdevenir una aparador d’espectacles de narració actual, de present, com poden ser concursos i combats de glosadors, projecció i cinefòrum de pel·lícules sobre la tradició oral o la narrativa, exposicions de narrativa i projectes realitzats amb noves tècniques de narració i tecnologia 2.0; tots ells amb un únic fil conductor i pal de paller del festival: la narrativa i l’oralitat.
 
Principals novetats
Una de les principals novetats del Festival EVA serà la incorporació al programa d’unes jornades professionals que tindran lloc al Museu Vinseum de Vilafranca amb diferents ponències al voltant de la narració oral.  Una altra de les novetats del programa és la incorporació del format de Xerrades de sobretaula, converses informals amb diferents personatges rellevants del nostre país. Per últim, cal destacar també les Maratons de contes que en dos horaris diferents estaran dirigides tant a públic infantil com públic adult i seran protagonitzades per narradors de l’ANP, l’Associació de Narradors Professionals de Catalunya.