Serielizados Fest estrenarà 16 sèries inèdites a Espanya

El festival comptarà amb un total de 20 convidats entre internacionals, nacionals i locals: Vince Gilligan, creador de la sèrie televisiva Breaking Bad, Jón Gnarr (Naeturvaktin, The Mayor), humorista, creador de sèries i exalcalde de Reikiavik, la creadora i guionista israeliana Keren Margalit, la directora de cinema adult indie Erika Lust, l'humorista Ernesto Sevilla o l'actor i creador Roger Coma entre d'altres.

Redacció.-La 5a edició del Festival Internacional de Sèries de Barcelona, el Serielizados Fest, se celebrarà els dies 27, 28, 29 i 30 de setembre de 2018. Enguany el festival manté el seu aforament i tindrà el Hall i l’Auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona – CCCB com a seu central, a més d’altres espais com la Filmoteca de Catalunya i l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.
ESTRENA DE SÈRIES INTERNACIONALS
Com a novetat, el festival tindrà la secció Panorama on estrenarà un total de 11 sèries inèdites a Espanya. La projecció serà a l’Auditori del CCCB i hi haurà vot del públic. Les entrades seran gratis amb inscripció.
A la secció Panorama es projectarà l’èxit de la televisió flamenca De Dag (The Day); la nova sèrie d’HBO en coproducció amb RAI, basada en el bestseller d’Elena Ferrante La Amiga Estupenda (Itàlia) després de la seva estrena mundial al Festival de Venècia i que més tard es podrà es veure a HBO Espanya; i directament des de la Berlinale 2018 Sleeping Bears amb presència de Keren Margalit (Israel). També s’estrenarà el primer capítol de la segona temporada del dramedia millenial Mai Neva a Ciutat (Espanya – Illes Balears); Heimebane (Noruega), una ficció que narra la història d’una dona entrenadora d’un equip de primera divisió masculí noruec; i el capítol pilot de Liberty la nova producció de la DR, la televisió pública danesa, adaptació de la novela Libertad de Jakob Ejersibo sobre la vida dels expatriats europeus al cor del continent africà. Dins del cicle Jón Gnarr a la Filmoteca de Catalunya s’estrenarà Borgarstjorinn (The Mayor). amb la presència de Gnarr, protagonista de la sèrie on interpreta un alcalde de Reikiavik fictici. A la cloenda del festival es projectarà una marató de Wellington Paranormal (Nova Zelanda), la nova comèdia de Jemaine Clement (Flight of the Conchords) i Taika Waititi (What we do in the shadows), spin-off de la pel·lícula What we do in the shadows. Les tres sèries restants de la secció Panorama les anunciarem properament.
Fora de la secció Panorama, hi haurà dues projeccions especials: el capítol pilot de Patrick Melrose (Estats Units), la nova sèrie protagonitzada per Benedict Cumberbatch, producció original de Sky España que els usuaris podran gaudir en exclusiva en aquesta mateixa plataforma i la primera websèrie eròtica de la directora sueca de cinema adult indie Erika LustXConfessions Webseries, que narra la relació entre dues amigues vivint a la ciutat de Barcelona, amb un podcast on llegeixen fantasies i històries sexuals enviades pels seus oients. Posteriorment la directora farà una sessió de Q & A Playground parla amb Erika Lust amb la periodista Anna Pacheco.

També es projectarà dins la secció Emergent la selecció dels cinc pilots espanyols del Showcase de Pilots de Ficció 2018: La Libertaria, dirigida per Carla Tejada Selva, Paula Casadesús i Perea; Yo no soy esa, de Rocio Mahoro, Outsiders de Laia Palacios i Ainoa Alonso, Encerrados de Miquel Jové i Sin escrúpulos de Héctor Prieto Valencia.
Dins de la secció Documentals es projectarà Freaks and Geeks: The Documentary sobre la història de la mítica sèrie, la primera dramèdia nord-americana dirigida per Judd Apatow Paul Feig amb actors com James Franco, Seth Rogen, Jason Segel, Martin Starr o el mateix Judd Apatow The Problem With Apu de l’humorista indi Hari Kondabolu que alerta sobre la estigmatización de la comunidad india a través de Apu, el personatge indi de Los Simpson.
Islàndia serà el país convidat d’aquesta edició, amb la presència de Jón Gnarr (NaeturvaktinThe Mayor), humorista, creador de sèries i exalcalde de Reikiavik, Sigurjon Kjartansson, guionista de la sèrie Trapped, Gísli Örn Garðarsson, director i co-creador de Blackport, i Nína Dögg Filippusdóttir, actriu i creadora (Blackport i Fangar).
D’altra banda, Sigurjon Kjartansson participarà a la sessió PRO explicant el cas d’estudi de coproducció de la sèrie Trapped. La sessió s’organitza amb la col·laboració de Europa Creativa Media-Desk Catalunya Kjartansson impartirà també una masterclass GAC (Guionistes Associats de Catalunya) per a professionals del sector local.