Setena edició del Gong

Mark Pulido inaugurarà el festival presentant el seu nou treball Androgínia

Aquest any el festival de noves sonoritats que es caracteritza per donar a conèixer nous sons i instruments en un entorn excepcional com les Coves del Salnitre de la muntanya de Montserrat, arriba a la seva 7a edició amb noves propostes sorprenents.  
Enguany, el Gong obrirà les portes amb les biles, un instrument de nova creació, un joc de campanes provinents de Rússia formades per planxes de metall D’una gran capacitat acústica que irradien una nodrida paleta de sons harmònics. 

El primer concert anirà a càrrec de Mark Pulido i el seu nou projecte Androgínia, on la sonoritat de les biles es barreja amb el cant de Sandra Mosa i Moises Pérez, creant un ambient alquímic de fusió andrògina, on sovint no sabrem de qui és la veu, si és masculina, si és femenina o si és el so de les biles.

Per a aquest concert, el joc de campanes de Mark Pulido ha augmentat en una octava, i s’ha ampliat fins a un nombre de 35 campanes per obtenir una sonoritat més amplia que reforça el caràcter androgin del seu nou projecte musical.

El segon concert, que tindrà lloc el diumenge 22 de juliol a la Sala gran de les Coves de Salnitre, anirà a càrrecde MuOM, The Harmonic Ensemble. La única coral de cants harmònics de l’estat espanyol i de les poques que existeixen arreu del món. Una coral de cambra atípica que practica la tècnica vocal dels cants harmònics, deixant que cada veu intervingui de manera lliure amb la intenció de crear una textura sonora única, plena de matisos i harmonies. Són veus profundes que evoquen els sons de les profunditats de la terra, veus i sons molt aguts que connecten amb el cel. Cants que només volen transmetre la puresa i el poder del so, sense embolicar-lo amb paraules, ni missatges.

Els assistents al concert de dissabte i diumenge, en sortir, podran gaudir de L’habitual terrassa del Gong, un espai amb taules i cadires en ple parc de la muntanya amb unes vistes privilegiades que arriben fins al mar. Aquesta terrassa dóna L’oportunitat D’arrodonir aquesta vetllada tot prenent quelcom. 

Etiquetes:
, ,