La setena edició del Festival Internacional del Circ “Elefant d’Or” arriba a Girona amb 24 atraccions mai vistes a Europa

L’espectacle es podrà veure del 22 al 26 de febrer a la Gran Carpa Camp de Mart de la Devesa

Redacció.-  S’ha presentat la programació artística de l’edició del 2018 del Festival Internacional del Circ “Elefant d’Or” – Girona, que oferirà 24 atraccions mai vistes a Europa i que es podrà veure del 22 al 26 a la Gran Carpa del Camp de Mart de la Devesa.
L’any vinent es commemoraran els 250 anys de la invenció del circ a mans de l’anglès Philip Astley i aquesta setena edició del Festival Internacional del Circ es converteix en un dels principals esdeveniments de la commemoració a Europa d’aquest aniversari. “Girona agafa protagonisme propi en la celebració d’aquesta efemèride com a ciutat oberta a qualsevol tipus d’expressió cultural”, ha destacat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Carles Ribas
L’edició d’enguany engega amb una representació de fins a 88 artistes de 24 països diferents i amb un destacat suport i implicació de companyies internacionals de gran prestigi com els circs estatals de Rússia, el Vietnam, la Xina o Cuba, entre altres, amb l’objectiu d’emplaçar les arts circences a formar part de la nostra cultura i apropar-la a la ciutadania de totes les edats. El regidor de Cultura ha destacat aquest aspecte intergeneracional de l’esdeveniment “que està destinat també a un públic latent, com és el jove, que ha d’esdevenir el motor cultural del futur”.
Des de l’inici del Festival Internacional del Circ cal destacar les 137 atraccions mai vistes a Europa Occidental, amb un total de 439 artistes internacionals. L’edició d’aquest 2018 neix de la pluralitat de llenguatges artístics com l’acrobàcia aèria, les malabars, els trapezis, els pallassos, el contorsionisme o el funambulisme, entre altres expressions, esdevenint així una aposta clara per la qualitat i lliure d’etiquetes.