Sidonie, Facto Delafé y las Flores Azules i Nosomosnovios, al Festival Ritmes

Dissabte 12 a les onze del vespre, a la platja d'El Prat de Llobregat

Un any més, El Festival de Ritmes s’apropa a la Platja del Prat per oferir un marc privilegiat per escoltar i gaudir de la música en viu dels grups, Sidonie, Facto Delafé y las Flores Azules i el tàndem Nosomosnovios DJ’s
Marc Ros (veu i guitarra), Axel Pi (bateria) i Jesús Senra (baix) formen Sidonie. Van néixer l’any 1997 i després d’algunes maquetes que van donar molt que parlar, s’han convertit en un dels grups puntals del pop psicodèlic del país.

Van debutar amb “Sidonie” (Bipbip ? 2001) i, tan bona va ser l’acollida, que dos anys després ens presentaven el seu segon treball de la mà d’una multinacional. “Shell kids” (Sony BMG ? 2003) els va posar en òrbita en tot el país. Unes cançons plenes de surrealisme, properes a la psicodèlia i obertes a la música hindú, i un directe contundent i peculiar els obre les portes de l’olimp musical. “Fascinado” (Sony BMG ? 2005) suposa un canvi en l’idioma de les cançons i un pas més dins la maduresa del grup. Ara, al 2008 ens venen a presentar les cançons del seu darrer disc “Costa azul”.

Facto Delafé y las Flores Azules és una banda de Barcelona integrada per Marc Barrachina “Facto” (ex-Songstore), Oscar Daniello “Delafé”, membre també de la banda Mishima i Helena Miquel “Las Flores Azules”, vocalista de Élena, que s’incorpora definitivament al grup el 2004.

El projecte comença a prendre forma al novembre de 2002 i a partir de juny de 2003 entren a l’estudi per gravar les primeres demos. Al setembre de 2003 guanyen el primer premi del concurs Joves Promeses del Masnou organitzat per l’Ajuntament d’aquesta localitat Barcelonina. Poc després la cançó “Mar el poder del mar” és triada com a cançó del mes al programa Disco Grande de RNE Ràdio 3 conduït per Julio Ruiz.

Al gener de 2005 la maqueta “El Monstruo de las Ramblas” és seleccionada com a millor maqueta de l’any 2004 per votació dels oients del programa Disc Gran de RNE Ràdio 3. El mateix 2005 publiquen el seu primer disc “vs el montruo de Las Ramblas” (Music Bus). A finals de 2006 graven diversos temes per a la B.S.O. de la pelicula de Bigas Luna “La Juani”.

El segon disc de Facto Delafé y las Flores Azules “La luz de la mañana” els confirma com un dels grups amb més personalitat de l’actual escena musical. A mig camí entre el pop i el hip hop, aquest disc està predestinat a convertir-se en un clàssic dels nostres temps.

Nosomosnovios dj’s són una parella (professional) de Barcelona. Punxen els grans hits d’ara i de sempre. En les seves eclèctiques sessions pots escoltar des de Blondie i Los Romeos fins els darrers singles de Yeah Yeah Yeahs o Mendetz.

Etiquetes: