SiesTV, 10 anys al servei de la informació cultural

SiesTV va néixer el 2007 amb l’objectiu de contribuir a conformar un espai comunicatiu català des de l’àmbit cultural

Redacció.- Sies.tv, la televisió cultural catalana per Internet compleix 10 anys. L’inici de la seva activitat va ser el 27 de setembre de 2007 en un panorama mediàtic i tecnològic molt diferent a l’actual, doncs eren pocs encara els projectes informatius audiovisuals que apostaven per emetre exclusivament per Internet. Cal recordar que quan s’estava preparant el projecte de Sies.tv, feia poc més d’un any de l’inici de Youtube i la popularització del vídeostreaming.
En aquests 10 anys el plató de Sies.tv ha vist passar protagonistes culturals de totes les disciplines. Més de 2.000 entrevistes a personatges consolidats i emergents del camp de l’escriptura, la música, l’art contemporani, el teatre, el cinema, la dansa, el circ, la gastronomia, la pintura, l’escultura, la fotografia, la màgia, la ceràmica… han estat enregistrades i emeses a Sies.tv.
La voluntat de Sies.tv és contribuir a conformar un espai comunicatiu català des de l’àmbit cultural, i fer d’altaveu de propostes que sovint ho tenen complicat per visibilitzar-se mediàticament per un doble motiu, pel fet de ser del camp de la cultura i a més ser fetes en català.
Apostar per un mitjà de comunicació online dedicat a la cultura fa deu anys era una proposta arriscada. En aquest temps Sies.tv ha anat guanyant una audiència digital i la complicitat del sector cultural que li han permès consolidar la seva trajectòria.
Per celebrar aquesta efemèride Sies.tv ha preparat un vídeo commemoratiu on s’hi resumeix els moments més destacats d’aquests deu anys, i on s’hi recullen declaracions i felicitacions de nombrosos protagonistes com ara Xavier Bosch, escriptor i periodista; Gemma Ruiz, periodista i escriptora; Xavier Graset, periodista; Guillem Terribas, llibreter i activista cultural; Jordi Puig, promotor musical; Martí Gironell, periodista i escriptor; Vicenç Villatoro, escriptor; Maria Carme Roca, escriptora; Pep Admetlla, artista i dissenyador industrial; Màrius Serra, periodista i escriptor; Glòria Castellví, promotora musical; Xavier Gafarot, sector editorial; Paula Valls, cantautora; Lluís Gavaldà, músic; Núria Martí, escriptora i professora; Germà Capdevila, editor i periodista; Josep Maria Fonalleras, escriptor; Care Santos, escriptora; David Cirici, escriptor; Ricard Planas, crític d’art; Neús Chordà, comunicadora cultural; Rafael Vallbona, escriptor; Somboits, grup de música; Marc C. Griso, promotor musical; i els Tortellinis, grup musical.
Sies.tv té vocació d’ocupar un espai dins l’espai comunicatiu català, i especialment en el nou país, i ho vol fer de forma compromesa i independent, i en moments com els que estem vivint aquest dies i davant del fet del referèndum d’aquest proper diumenge, ens comprometem a la defensa de la llibertat d’expressió i de pensament. En aquest sentit ens sumem al que expressa el manifest FreePressCatalonia de denuncia de la situació actual, especialment quan diu «aquests fets signifiquen un atac greu i frontal a la llibertat d’expressió i d’informació. Com a professionals del periodisme i de la comunicació, per respecte a la societat a la qual ens devem i servim, no ens podem permetre el silenci davant d’aquesta dinàmica. No es poden erosionar els drets fonamentals de la llibertat d’expressió i d’informació, i els mitjans públics i privats tenim el deure i el dret de treballar amb llibertat per a poder fer-nos-en ressò».
 
 
Algunes de les frases de suport rebudes
10 anys, per un mitjà de comunicació, és molt més que una dècada. 10 anys, per un mitjà que té cura de la cultura, és com si en fossin vint. 10 anys, per un mitjà que tracta tan bé els autors i la literatura, és digne d’agraïment etern. I per molts més!
Xavier Bosch, periodista i escriptor
 
Per molts anys més porteu la cultura a la televisió, moltes gràcies i enhorabona!
Gemma Ruiz, periodista i escriptora
 
10 anys obrint camí televisiu a la xarxa. 10 anys de revolució cultural. 10 anys de donar-nos eines de sentit crític. Enhorabona!
Xavier Graset, periodista
 
Sies.tv, 10 anys sense dir NO a la informació, a la cultura, a la gent. 10 anys dient sí a la comunicació, al diàleg i a la civilització. Seguiu així. Gràcies.
Guillem Terribas, llibreter i activista cultural
 
Sies.tv, és un exemple de respecte i suport incondicional a la cultura catalana
Jordi Puig, promotor musical
 
Per molt anys i gràcies per haver obert una finestra, un espai audiovisual a la xarxa únic, perquè la cultura catalana hi pogués treure el cap
Martí Gironell, periodista i escriptor
 
La cultura i la televisió poden arribar a ser amigues. Només cal que algú que les conegui, les presenti. Per molts anys Sies.tv
Vicenç Villatoro, escriptor
 
L’enhorabona per aquests 10 anys de feina ben feta, per estimar la cultura, els llibres. I per l’amable tracte rebut. Moltes gràcies i per molts anys més!
Maria Carme Roca, escriptora
 
Res dura tant, com la cerca de la llibertat per expressar allò que volem comunicar
Pep Admetlla, artista i dissenyador industrial
 
Sies.tv, una televisió cultural amb totes les lletres, arriba a la lletra X. Feliços 10 anys!
Marius Serra, periodista i escriptor
 
Sies.tv és un gran mitjà de comunicació que sempre ens ha recolzat amb una estima especial, promocionant tots els grups que representem des d’RGB. Llarga vida i eternament agraïts!
Glòria Castellví, promotora musical
 
Més important que complir anys és complir somnis. Els vostres són una realitat diària, que manté l’esperit jove i apassionat, i incorpora la mirada de la experiència. Felicitats!!!
Xavier Gafarot, sector editorial
 
La música i la cultura ens fan més humans, gràcies per portar-ho a les nostres cases. Felicitats pels 10 anys i molta energia per tot el que vingui!
Paula Valls, cantautora
 
Llarga vida a Sies.tv que sempre ens han tractat tant be com l’àvia quan se’ns quedava els dies d’estiu sense escola
Lluís Gavaldà, músic
 
Deu anys donant veu i vida als escriptors i a la literatura: molta feina feta! Enhorabona!
Núria Martí, escriptora i professora
 
La gent que fa Sies.tv ha demostrat en aquests 10 anys que es pot construir un referent cultural del país, més enllà de Barcelona. Enhorabona amics!
Germà Capdevila, editor i periodista
 
Quan entres a Sies.tv tens la sensació d’entrar en un d’aquells espais de pel·lícula on la creativitat es palpa perquè és distesa, amable i natural. Potser la millor manera de ser creatiu és no semblar que ho ets.
Josep Maria Fonalleras, escriptor
 
Abans que bufeu les deu espelmes, no oblideu demanar un desig. El meu és aquest: que visqueu deu, vint, trenta anys més. I que cada cop siguem més per celebrar-ho
Care Santos, escriptora
 
Hi havia una vegada una tele que no era com les altres. Parlava de llibres
David Cirici, escriptor
 
La revolució d’internet ha canviat la manera de viure i de comunicar-nos, sovint afavorint ambdós paràmetres. Sies.tv és una aposta amb la qual des dels inicis hi vam contribuir perquè ajuda a consolidar el teixit cultural català des d’una nova visió àgil, acurada i proactiva.
Ricard Planas Camps, crític d’art i editor bonart cultural
 
Sies.tv és la televisió a Internet de referència per a tots els que ens dediquem a la comunicació cultural. I és així per la seva qualitat, i el saber fer del seu excel·lent equip de professionals. Moltes felicitats en aquest 10è aniversari!
Neús Chordà, comunicació i premsa cultural
 
Tothom diu que era impossible fer cultura a la televisió. Però, com que no ho sabíeu, ho heu fet.
Rafael Vallbona, escriptor
 
La cultura és un dret, però els drets també s’han de cuidar.” Per això s’ha de valorar la feina que fa Sies.tv potenciant els grups emergents i la música en general. Donem suport a la cultura que és la millor forma d’expressió
Somboits, formació musical
 
De Girona al món fent d’altaveu del món de la cultura i dels artistes del territori. Per tota una altra dècada de música, creativitat i cultura a través dels vostres ulls
Marc C. Griso, promoció musical
 
És interessant trobar un portal d’informació on treballen i viuen per la difusió d’informació en relació a la cultura catalana; i sempre s’agraeix que hi hagi un espai pels nous talents musicals, sobretot avui dia, on és difícil destacar en un món amb molta demanda musical
Tortellinis, formació musical
 
SiesTV va néixer sent un projecte pioner, 10 anys després continua servint a la cultura amb un rigor i compromís que ja és marca de la casa
David Ibáñez, director artístic de Fira Mediterrània
Felicitats per aquests primers 10 anys de feina ben feta recolzant la cultura catalana
Joan Masdeu, cantant