Signe, espai i temps: L’obra gràfica de la Fundació ?la Caixa?

Les millors produccions de tretze artistes especialitzats en el gravat

L’Obra Social ?la Caixa? proposa un recorregut pel llenguatge i les diferents tècniques del gravat a CaixaForum Barcelona de la mà de 42 obres de 13 artistes contemporanis de renom internacional
La Col.lecció d’Obra Gràfica Fundació “la Caixa” reuneix bona part de la història recent del gravat del nostre país. En el seu fons hi ha 4.400 peces entre gravats, aiguaforts i litografies, la majoria d’elles d’autors espanyols, que es van produir als tallers Edicions Polígrafa de Barcelona. Entre les exposicions recents que la Fundació “la Caixa” ha organitzat a partir d’aquest fons figuren Joan Miró, litògraf; La petjada de l’artista; Christo, realitats somniades; i La pell del real. Gravats d’Antoni Tàpies.

CaixaForum Barcelona presenta ara Col.lecció d’Obra Gràfica Fundació “la Caixa”. Signe, Espai, Temps, una nova i acurada selecció de 42 gravats que recorren els llocs fonamentals del fons d’obra gràfica de l’entitat. La mostra, comissariada per Antònia Vilà, inclou obres realitzades en gravat calcogràfic i litografia entre les dècades dels 70 i els 90 per tretze autors de renom nacional i internacional com Antoni Tàpies, Edward Rucha, Zush, Eduardo Chillida o Robert Motherwell.

Signe, Espai, Temps fa una especial incidència en les diferents tècniques del gravat i ofereix al públic les claus per poder apreciar els diferents llenguatges existents en l’obra gràfica. Així, l’exposició té una orientació pedagògica amb l’objectiu de donar a conèixer una de les arts més democràtiques i més assequibles degut a la seva naturalesa múltiple i serial. Els artistes exposats, de renom internacional en l’art contemporani, són alguns dels que darrerament han defensat la validesa artística d’aquesta pràctica amb obres molt elaborades i innovadores.

Tres conceptes essencials en el món del gravat, el signe, l’espai i el temps, articulen l’exposició, que es podrà visitar a CaixaForum Barcelona fins al 15 de març.